Nadograđeni će Nintendo Switch koristiti novi grafički čip s podrškom za DLSS?

Originalni Switch koristi Nvidijin Tegra X1 čip koji je predstavljen 2015. godine

Matej Markovinović srijeda, 24. ožujka 2021. u 10:53

Nadograđena će verzija Nintendo Switcha koristiti novi Nvidijin grafički čip s podrškom za deep learning super sampling (DLSS).

Kako tvrde Bloombergovi izvori, novi će čip donijeti poboljšanja u performansama GPU-a i CPU-a, a DLSS će služiti kao svojevrsno rješenje za prikazivanje slike veće razlučivosti na 4K televizorima. Navodi se da će podrška za DLSS zahtijevati dodavanje novog koda u igrama, pa će se prvenstveno koristiti za poboljšanje grafičkog prikaza na nadolazećim naslovima.

DLSS je predstavljen s Nvidijinim grafičkim karticama RTX 20 serije te koristi neuronske mreže za rekonstrukcija prikaza igre u stvarnom vremenu uz veću kvalitetu. Analitičari zbog nove grafičke tehnologije i OLED zaslona, očekuju da će novi Switch biti ponuđen po višoj cijeni od sadašnjih 299 dolara.

Podsjećamo da će novi model Switcha koristiti Samsungov 7-inčni OLED zaslon rezolucije 720p te će moći prikazivati 4K rezoluciju kada se spoji na TV. Datum izlaska nije poznat, ali pretpostavlja se da će izaći krajem ove godine.