Nova verzija softvera za PlayStation 5 poboljšava zvučnike i mikrofon na DualSenseu

Beta testeri na PlayStationu 5 od ovog utorka mogu testirati novu verziju softvera koja donosi poboljšanja za zvučnike i mikrofon na kontrolerima DualSense i DualSense Edge

Matej Markovinović četvrtak, 8. veljače 2024. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Sony je započeo testiranje nove beta verzije softvera za PlayStation 5 koje će, među ostalom, poboljšati zvučnike i mikrofone na kontrolerima, što su igrači nestrpljivo iščekivali još od izlaska konzole.

Prema detaljima objavljenim u Sonyjevom priopćenju, nova verzija softvera poboljšava glasnoću zvučnika koji emitiraju zvukove u igri i glasovni chat na kontrolerima DualSense i DualSense Edge, a također poboljšava i sposobnost mikrofona da filtrira pozadinsku buku. U praksi bi to značilo da će razgovori tijekom igranja biti ponešto jasniji.

„Kvaliteta zvuka mikrofona na ovim kontrolerima, poboljšana je zahvaljujući novom modelu strojnog učenja. Pozadinska buka od pritisaka gumba i zvuk igre bit će filtrirani, što rezultira boljim iskustvom razgovaranja s drugim igračima“, objašnjava Hideaki Nishino, viši potpredsjednik za platformsko iskustvo u SIE-u.

Ažuriranje donosi i još jednu novost, koja bi mogla koristiti onima koji često dijele zaslon sa svojim prijateljima. Naime, značajka Share Screen sada omogućuje gledateljima interakciju s onime što vide na ekranu u obliku emoji reakcija, postavljanja oznaka i slično.

„Gledatelji mogu pomicati pokazivač okolo, poslati ping ili nacrtati crtu na zajedničkom zaslonu, što im omogućuje da istaknu određene objekte ili područja kako bi točnije vodili igrača kojeg gledaju“, dodaje Nishino.

Posljednji dodatak u ovom ažuriranju je mogućnost upravljanja svjetlinom indikatora napajanja PlayStationa 5. Igračima se nude tri opcije – tamno, srednje i svijetlo – i svaka od njih pruža različitu razinu osvjetljenja. No, iz Sonyja napominju da se indikator napajanja ne može u potpunosti isključiti.

Trenutno nije poznato kada će nova inačica softvera za PlayStation 5 biti dostupna svim igračima.