PlayStation 4 do sada je prodan u više od 86 milijuna primjeraka

Novi prodajni rezultati vezano uz igraću konzolu PlayStation govore kako je Sony u pet godina od njezinog izdavanja prodao više od 86 milijuna primjeraka

Stjepan Bilić subota, 17. studenog 2018. u 15:00

Sony krajem svake godine objavljuje podatke u koliko su primjeraka uspjeli prodati svoju igraću konzolu – PlayStation 4. Napomenimo kako je ove godine, 15. studenog, PS4 je proslavio i svoj peti rođendan.

Tim povodom Sony je malčice ranije objavio prodajne rezultate što obično čini sredinom prosinca. Sony je također pripremio i prigodnu retrospektivu kojom otkriva koliko su softvera prodali u ovih pet godina, kakve su sve kontrolere izbacili na tržište, koji su najpopularniji igraći naslovi i drugo.

Sony navodi kako su do sada prodali više od 86 milijuna primjeraka svoje igraće konzole. Ako ove podatke usporedimo s prošlogodišnjim – u zadnjih godinu dana prodano je novih 16 milijuna primjeraka. Također od izdavanja PlayStation 4 pa do danas prodano je više od 777,9 milijuna igraćih naslova, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje od 167,9 milijuna primjeraka.

Titulu pet najbolje prodavanih igraćih naslova ponijeli su: Call of Duty: Black Ops III, Call of Duty: WWII, FIFA 17, FIFA 18 i Grand Theft Auto V. Što se tiče kontrolera najbolje se prodaje klasični, crni DualShock 4 kontroler, zatim plavo-crni, crveno-crni, bijeli te maskirni.

Tijekom pet godina Sony je izdao i 11 velikih nadogradnji softvera čime je inicijalnu inačicu 1.0.1 podigao na trenutnu 6.0.0. Ostale podatke možete proučiti u prilogu.

Povodom petogodišnjice PlayStationa 4, Sony je pripremio i poseban slavljenički paket – Call of Duty: Black Ops 4 bundle koji uz navedenu igru uključuje i jet-black PS4 (1 TB) i pripadajući DualShock 4 kontroler. Bundle će se u prodaji naći od 27. studenog po cijeni od 299,99 USD.