PlayStation Portal stiže na tržište kao nova Sonyjeva konzola po cijeni od 200 eura

'PlayStation Portal donosi iskustvo PlayStationa 5 na dlanu. Uključuje ključne značajke bežičnog kontrolera DualSense, poput prilagodljivih okidača i dodirnih povratnih informacija', navode iz Sonyja

Matej Markovinović četvrtak, 24. kolovoza 2023. u 20:25
PlayStation Portal.  📷 Foto: Sony
PlayStation Portal. Foto: Sony

Nakon prvotne najave u ožujku, Sony je ovoga tjedna najavio da će kasnije ove godine službeno lansirati svoju novu prijenosnu konzolu, PlayStation Portal. Radi se, zapravo, o konzoli s funkcijom PS Remote Play koja omogućuje isključivo igranja igara s PlayStationa 5 pomoću Wi-Fi veze od najmanje 5 Mbps.

„PlayStation Portal savršen je uređaj za igrače u kućanstvima gdje možda trebaju dijeliti TV  ili jednostavno žele igrati igre u nekoj drugoj prostoriji. Povezuje se s vašim PlayStationom preko Wi-Fija, tako da brzo možete prebaciti igranje s velike na malu konzolu“, priopćili su iz Sonyja.

PlayStation Portal.  📷 Foto: Sony
PlayStation Portal. Foto: Sony

PlayStation Portal dizajnom podsjeća na „presječeni“ DualSense kontroler između kojeg je stavljen 8-inčni LCD zaslon rezolucije 1080p te frekvencije osvježavanja od 60 Hz. Što se točno nalazi „ispod haube“ konzole, trenutno nije poznato, no poznato je da ima USB-C priključak za punjenje i 3,5-milimetarski priključak za slušalice.

Neobično, ali istinito, PlayStation Portal nema Bluetooth, ali zato ima PlayStation Link koji funkcionira isključivo sa Sonyjevim slušalicama i dodacima. Preporučena maloprodajna cijena ove konzole bit će 200 eura.

PlayStation Portal i dodaci.  📷 Foto: Sony
PlayStation Portal i dodaci. Foto: Sony