Službeno potvrđeni datum i cijena za Xbox Series X, predbilježbe za obje konzole otvaraju se uskoro

Microsoft nije dugo čekao za potvrditi jučerašnje glasine oko jače konzole, a dobili smo i više informacija o servisima koji će biti dostupni

Mateja Šop srijeda, 9. rujna 2020. u 16:30

Microsoft se jučer oglasio nakon što su procurili detalji za Xbox Series S konzolu, kao i informacije o datumu izlaska i cijenama za tu, kao i jaču Xbox Series X konzolu. Najprije su potvrdili dio za Series S, da bi sada potvrdili i ostatak. Sve što je jučer bilo objavljeno bilo je točno - Xbox Series X koštat će 499 američkih dolara, a obje konzole bit će dostupne od 10. studenog. Uz to, svi zainteresirani moći će odraditi predbilježbe od 22. rujna.

Ipak, ovo nije bila jedina objava koju je Microsoft imao za podijeliti. Prva je Xbox All Access, za koji ćemo odmah reći da nažalost neće biti po izlasku dostupan u Hrvatskoj. Radi se o pretplati koja vam za 24,99 dolara mjesečno za Xbox Series S, odnosno 34,99 američkih dolara za Xbox Series X, osim konzole osigurava Xbox Game Pass Ultimate pretplatu koja uključuje više od 100 igara, a EA je u tu cijenu ubacio i svoj EA Play.

Države u kojima će po izlasku konzola ta opcija biti dostupne su Australija, Kanada, Danska, Finska, Francuska, Novi Zeland, Norveška, Poljska, Južna Koreja, Švedska, Velika Britanija i SAD, a Microsoft kaže da će program 2021. godine proširiti i na druge države.

Uz to, dobili smo priliku zaviriti unutar Xbox Series S konzole i vidjeti nešto gameplayja i performansi iz igara kao što su Assassin's Creed Valhalla, The Outer Worlds, Watch Dogs: Legion, Outriders i par drugih. Ako vam je draže čitati, detalji se nalaze na ovim stranicama.

Već kad smo spomenuli Assassin's Creed Valhalla, Ubisoft je pomaknuo datum izlaska na 10. studenog (tjedan dana ranije) da bude dostupna kada i nove Microsoftove konzole, a rečeno je da će na Xbox Series X imati stabilnih 60 FPS-a na 4K rezoluciji. Osim novog nastavka u popularnom serijalu, na dan izlaska konzola bit će dostupni Watch Dogs: Legion i DiRT 5.

Sada se čeka odgovor Sonyja, koji nije ništa govorio nakon svoje prezentacije koju je održao sredinom lipnja. Obično nove vijesti objavljuju četvrtkom, pa nas možda iznenade sutra ili će još malo pričekati. PlayStation 5 će stići u dvije verzije, s optičkim pogonom i bez, a preostaje vidjeti hoće li biti jeftiniji od Xbox Series X, koji mu je konkurent.