Microsoft objavio cijenu Xbox Series S, jeftinije verzije novog Xboxa

Nedugo nakon što su procurile informacije o drugoj Microsoftovoj konzoli, cijenama i datumu izlaska dobili smo službene potvrde

Mateja Šop utorak, 8. rujna 2020. u 11:48

Prva reakcija Xbox tima nakon što su prije par sati procurile informacije o Xbox Series S, kompaktnijoj i slabijoj Microsoftovoj konzoli, uključujući izgled, cijenu i datum izlaska izgledala je ovako:

Nedugo nakon toga odlučili su da je najbolje da službeno potvrditi sve navedeno, a portal Windows Central, koji je prvi objavio te informacije bio je u pravu.

Iako Microsoft još nije bio spreman potvrditi datum izlaska ove konzole i objaviti točne specifikacije, ova mala konzola bez optičkog pogona prodavat će se za 299 američkih dolara. Za razliku od Xbox Series X koji će moći vrtjeti igre na 4K rezoluciji sa stabilnih 60 FPS-a, ova konzola je namijenjena za igranje na 1080p rezoluciji. Zbog toga je rečeno da će Xbox Series X koštati 499 američkih dolara, a obje konzole će navodno izaći 10. studenog.

Također, najavljena je Xbox All Access opcija plaćanja obje konzole za one koji žive u SAD-u (i zasad drugim nenajavljenim tržištima) s kojom kroz dvije godine plaćate konzolu, Xbox Live i Xbox Game Pass pretplatu. Xbox Series S će koštati 25 dolara mjesečno, dok je Xbox Series X 10 američkih dolara skuplji.

Ovo je prva generacija konzola da se dva mjeseca prije nego što bi trebale postati dostupne ne znaju ni točan datum izlaska ni cijena, pa već kad ni Sony ni Microsoft ne žele dijeliti te informacije, izgleda da su to u svoje ruke preuzeli oni koji ih ne bi trebali dijeliti. Microsoft je obećao da će uskoro podijeliti više detalja o svemu, a kada se to dogodi, prenijet ćemo vam.

DODATAK:

Čovjek koji je objavio kako konzola izgleda sada je odlučio objaviti cijelu reklamu u kojoj se vide i detaljne specifikacije konzole.

Evo što je Microsoft zamislio za jeftiniju Xbox Series S konzolu: