Sony počeo slati pozivnice za predbilježbe za PlayStation 5

Iako još uvijek nisu poznati ni cijena ni datum izlaska nove konzole, Sony će uskoro omogućiti odabranima da odrade predbilježbe

Mateja Šop četvrtak, 27. kolovoza 2020. u 16:59

Nakon što su neki korisnici počeli putem maila dobivati pozivnice za "registriranje kako bi dobili mogućnost među prvima odraditi predbilježbe za PlayStation 5", Sony je pokrenuo i službene stranice na kojima svi zainteresirani igrači mogu to napraviti. Kao i do sada, nije objavljena ni cijena ni datum izlaska za novu konzolu, a kriterij za dobivanje pozivnice jesu "prijašnji interesi i PlayStation aktivnost".

To nisu jedini uvjeti za one koji ranije žele osigurati svoj primjerak novog Sonyjevog hardvera. Oni koji dobiju pozivnice imat će ograničeno vrijeme za odrađivanje predbilježbi i moći će kupiti samo jednu konzolu. Kupci mogu birati između obične i verzije bez optičkog pogona, a što se dodataka tiče (punjači, kontroleri, slušalice, HD kamera, daljinski upravljač) moći će rezervirati maksimalno dva komada.

Pozivnica ne garantira da će oni koji je dobiju moći rezervirati konzolu, nego zato što se nudi ograničen broj, prednost će imati oni koji su brzi. Za kraj, i ono što je nama najvažnije, ova ponuda trenutno vrijedi samo za one koji žive u SAD-u ili imaju kućnu adresu u toj državi na koju konzola može stići. Svi ostali se mogu slikati.

Ni Sony, ni Microsoft još uvijek nisu objavili najvažnije detalje za svoje nove konzole. Oba tabora su objavila tehničke specifikacije i odradili prve prezentacije na kojima su pokazali neke od igara koje ćemo moći igrati, ali i dalje nema konkretnog datuma izlaska i cijene po kojima će se prodavati. Obje konzole bi trebale postati dostupne krajem ove godine, a nagađa se da bi to moglo biti nekad u studenome, najkasnije u prosincu. Do tada se još jednom možete prisjetiti kako će PlayStation 5 izgledati i koju će dodatnu opremu imati.