Spintires MudRunner American Wilds - Vožnja pod ručnom

Iako ni DLC American Wilds nije bez mana kao ni original kojeg dopunjuje, donosi jednaku dozu uzbuđenja za upravljačem masivnih vozila divljim područjima

Damir Radešić petak, 4. siječnja 2019. u 06:00

Spintires MudRunner American Wilds

Proizvođač/Izdavač Saber Interactive/Focus Home Interactive
Žanr Simulacija
Platforme Windows, PS4, Xbox One, Switch

Koliko god zvučalo čudno i smiješno, ima nešto privlačno u vožnji divovskih vozila divljim predjelima, gdje riječ cesta ustvari znači šumski puteljak, a svaki prijeđeni metar slavi se kao pobjeda u Ligi prvaka. Spintires MudRunner American Wilds donosi nam upravo takvo iskustvo, uz napomenu kako je ovo izdanje praktički GOTY prošlogodišnjeg originala i svih naknadno objavljenih dodataka, uključujući svježu ekspanziju American Wilds, koju je moguće nabaviti i zasebno. Kako joj i ime govori, fokusirana je na područje SAD-a, i donosi mape inspirirane divljinom Montane i Sjeverne Dakote, za razliku od ranijih sadržaja originala i DLC-ova, koji su bili smješteni u Sibir.

Autorima treba odati priznanje na vrlo detaljnom tutorialu koji će nas polako uvesti u ovaj svijet, u kojem ručnu kočnicu potežemo više no što ćemo je ikad koristiti u stvarnom životu. Iznimno opasan teren kao da sam za sebe nije dovoljan izazov, već ćemo u našim čudovišnim strojevima dobivati misije u kojima ćemo morati prikvačiti specijalne prikolice, nakrcane, primjerice, balvanima i tegliti ih do određene zone iskrcavanja, dakako uz brojne prepreke, gdje i najmanja greška znači katastrofu. Moramo primijetiti kako pojedine misije nisu fleksibilne, i rezultirat će neuspjehom ako nisu obavljene onako kako su to autori zamislili, a i dvije nove mape nisu toliko divlje i offroad orijentirane kao one iz izvornika. Spintires MudRunner American Wilds u svakom slučaju nije igra za svakoga, pogotovo ne za one nestrpljive, no kao i sa sličnim “transportnim” simulacijama, okupio je popriličnu zajednicu koja ga hvali na sva usta.

Spintires MudRunner American Wilds

  • Novi izazovi
  • Tutorial
  • Nova područja
  • Vozila i mape nisu orijentirani offroadu
  • Preciznost zadataka
Ocjena
68%
Cijena 29,99 €