Akcijska igra Biomutant konačno ima datum izlaska

Nakon duge tišine saznali smo što se događa s igrom koja je davno najavljena, a tim i izdavač rekli su da je možemo očekivati krajem svibnja

Mateja Šop srijeda, 27. siječnja 2021. u 06:00

Prošlo je gotovo četiri godine otkad smo prvi put čuli za projekt novog tima Experiment 101, koji se dopao izdavaču THQ Nordic. Post-apokaliptična igra u kojoj upravljate neobičnom životinjom najavljena je za vrijeme sajma Gamescom 2017. godine, a plan je bio da će je se igrači moći dočepati na ljeto 2019. godine. To se nije dogodilo i već dugo nismo čuli što se događa s razvojem. Danas su tim i izdavač prekinuli šutnju i putem društvenih mreža objavili da ova akcijska igra stiže 25. svibnja.

Tim kojeg su osnovali neki od developera koji su radili na serijalu Just Cause svoju prvu igru opisuju kao "kung-fu fantazijski RPG s otvorenim svijetom" u kojem je borbeni sustav kombinacija pucanja, borbe prsa o prsa i korištenje raznolikih vještina vašeg mutanta. Čekaju vas brojni protivnici u šarenom i neobičnom svijetu uz priču koja će se granati ovisno o vašim odlukama. Uz to, Experiment 101 je ubacio sustav craftanja koji ćete moći koristiti kako god želite, vještine koje drastično mijenjaju gameplay, a sloboda je prisutna i u opremanju lika.

Uz običnu verziju, koja će se najvjerojatnije prodavati za 60 eura (službene cijene još nema), THQ Nordic objavio je detalje o dvije druge. Collector's Edition košta 119,99 eura i uz igru uključuje figuricu junaka, artwork i soundtrack zapakirano u posebnu kutiju, dok se Atomic Edition prodaje za 399,99 eura i uz igru ima prilično veliku dioramu, metalnu kutiju, majicu, veliku podlogu za miš, artwork i soundtrack također u posebnom pakiranju.

Ako ne dođe do promjena, Biomutant ćete moći zaigrati na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One, a tim i izdavač su obećali da će do izlaska malo po malo objavljivati više informacija o igri. Sve što su do sada objavili nalazi se na službenim stranicama, a prvi trailer koji su nam pokazali možete pogledati u nastavku.