Assassin's Creed Unity besplatan i Ubisoft donira 500 tisuća eura za obnovu katedrale Notre-Dame

Narednih tjedan dana možete besplatno preuzeti Assassin's Creed čija se radnja odvijala u Parizu i istražiti katedralu koja je u ponedjeljak u požaru jako oštećena

Mateja Šop četvrtak, 18. travnja 2019. u 06:00

U ponedjeljak navečer zapalila se katedrala Notre-Dame u Parizu. Iako su neki dijelovi tog zdanja starog više od osam stoljeća trajno izgubljeni, već je započela priča o početku renovacija i rekonstrukcija. U tim planovima arhitektima mogu poslužiti digitalni nacrti, a možda čak i vjerne rekonstrukcije katedrale iz igara kao što su Assassin's Creed Unity. Iako igra nije bila najbolje prihvaćena kada je izašla prije pet godina zbog brojnih tehničkih problema, Ubisoft je poznat po detaljnim rekonstrukcijama lokacija u kojima se njihove igre odvijaju.

Tako je glavno mjesto radnje u Unityju bio Pariz u vrijeme Francuske revolucije, a Notre-Dame se mogla istražiti izvana i iznutra. Iako turisti još dugo vremena neće moći zakoračiti u katedralu, barem to možete besplatno napraviti kroz ovu igru. Ubisoft narednih tjedan dana besplatno dijeli tu akcijsku igru svim zainteresiranim igračima putem Uplayja, a usput su i na službenim stranicama objavili da će donirati novce za obnovu katedrale.

"Zbog onoga što se dogodilo u ponedjeljak navečer donirat ćemo 500 tisuća eura za pomoć u restauraciji i rekonstrukciji katedrale. Potičemo sve vas koji ste zainteresirani da također donirate. Uz to, želimo svima dati priliku da dožive veličanstvo i ljepotu Notre-Dame onako kako mi znamo. Kada smo napravili Assassin's Creed Unity još smo se više povezali s tim nevjerojatnim gradom i njegovim znamenitostima - jedna od najznačajnijih stvari u igri je izvandredna rekreacija katedrale", kaže Ubisoft.

"Igre nam omogućuju da istražujemo lokacije koje nikako drugačije ne bismo mogli istražiti", stoji u zaključku, i nadaju se da će ovom gestom svi moći uživati u tom arhitektonskom remek-djelu. Ako ste zainteresirani, imate do 25. travnja, odnosno idućeg četvrtka, za besplatno dodavanje igre u svoju kolekciju, a to možete napraviti putem Uplayja ili na ovim stranicama.