Baldur's Gate 3 dostupan putem Early Accessa

Nova igra u kultnom RPG serijalu na kojoj radi Larian Studios od danas mogu zaigrati svi zaiteresirani igrači kroz verziju koja je još uvijek u razvoju

Mateja Šop utorak, 6. listopada 2020. u 20:12

Nakon nekoliko odgoda Baldur's Gate 3 došetao je do Early Access faze razvoja. Tim Larian Studios, poznat po oživljavanju serijala Divinity koji je pokupio brojne nagrade, dobio je priliku napraviti nastavak u kultnom RPG serijalu čiji je posljednji nastavak izašao prije dvadeset godina. Danas će u suradnji sa zainteresiranim igračima krenuti s radom na ovoj ambicioznoj igri, a već u ovoj fazi moći će istražiti prvo poglavlje za čije će istraživanje u cijelosti trebati izdvojiti približno 25 sati.

Što možete raditi u tih 25 sati? Najprije ćete se pozabaviti kompleksnim sustavom za stvaranje svojeg D&D heroja, a možete birati između 16 rasa i šest klasa, uz dodatne opcije podešavanja. Osim toga, tim je pripremio 46 tisuća redaka dijaloga, 600 NPC-jeva i 146 spellova i radnji. U suradnji s ekipom iz Wizards of the Coasta pripremili su sustave temeljene na 5e verziji, pa možete očekivati duboko RPG iskustvo.

"Sada kada je igra dostupna putem Early Accessa započinjemo dugo putovanje do konačne verzije. U direktnoj suradnji sa zajednicom igrača tim će neprestano dorađivati i poboljšavati igru i usput ubacivati nove sadržaje. RPG-ovima koji su ovoliko opširni i imaju toliko permutacija posebno pomažu povratne informacije vezane uz novosti i popravke koji se postepeno u igru ubacuju. Early Access igračima daje priliku da sudjeluju u razvoju igre, a timu pruža priliku da smisle i prezentiraju razne ideje koje će oni testirati", kaže ekipa iz Lariana.

Baldur's Gate 3 možete nabaviti putem Steama ili GOG-a za PC i Mac ili ako imate pristup, dostupan je i za Google Stadiu. Igra se prodaje po punoj cijeni, odnosno za 60 eura, a procjena je da će za izdavanje konačne verzije trebati minimalno godina dana. Osim što u ovom fantazijskom svijetu možete uživati sami, dostupan je online kooperativan mod za četiri igrača, a borbu za svoj život započet ćete zajedno s ekipom koja zahvaljujući Mind Flayerima ima ubojitog parazita na mozgu. Ako želite biti u toku s razvojem, pratite službene stranice, a najnoviji trailer nalazi se u nastavku.