Battlerite također dobiva Battle Royale mod

Razvojni tim Stunlock Studios je putem svog službenog Twitter profila objavio kako ovog ljeta stiže Battle Royale verzija njihove igre u žanru MOBA

Mateja Šop petak, 4. svibnja 2018. u 06:30

Još jedna igra pridružit će se Battle Royale zabavi, a po prvi puta se neće raditi o pucačini iz prvog ili trećeg lica. Stunlock Studios ime je tima koji je zaslužan za solidno popularnu MOBA-u imena Battlerite, a od ovog će ljeta ona imati i zasebnu verziju u tom novom, izuzetno popularnom žanru igara, objavljeno je putem Twittera.

Battlerite Royale ime je tog novog dijela igre, a u njemu će sudjelovati 20 igrača koji će se boriti na mapi koja je 30 puta veća od standardne Battlerite arene. Igrači mogu uskočiti u akciju sami ili s još jednim prijateljem, dok će kamera ostati iz izometrijske perspektive.

Mnogim igračima nije baš jasno kako će to u praksi funkcionirati, pa je jedna od članica tima uz spomenute informacije u Reddit temi dodala sljedeće: mečevi će trajati približno 10 minuta, možete birati s kojim ćete herojem igrati i možete skupljati razne iteme. Stunlock za ovaj mod priprema 27 heroja koji pokrivaju standardne Melee, Ranged i Support uloge, a tim kaže kako je svaki drugačiji i da je svladavanje njihovih vještina ključ za preživljavanje na otoku.

"S Battle Royale modom iz izometrijske perspektive želimo ljubiteljima MOBA i aRPG žanrova pružiti najbolje survival iskustvo. Želimo da igrači iskuse uzbuđenje koje proizlazi iz istraživanja u stilu Diabla uz raznolikost likova koje pružaju MOBA-e i ushićenje koje pružaju survival igre. Smatram da će se svatko tko traži novi i drugačiji pristup Battle Royale žanru zabaviti", rekao je direktor marketinga, Johan Ilves.

Točnog datuma izlaska nema, ali ako vas zanima, Battlerite možete zaigrati odmah sada putem Steama. Radi se o free-to-play naslovu, a ono što plaćate, ako želite, jesu novi heroji i kozmetički dodaci. Igra je sasvim dobro prihvaćena na Valveovom servisu, a tijekom 2018. će izaći i za Xbox One. Ako vam treba više detalja, posjetite službene stranice.