Besplatna inačica PUBG-a za PC se nenadano gasi koncem travnja

Izdavačka kuća Krafton je, bez nekog posebnog objašnjenja, najavila kako će servere besplatnog PlayerUnknown’s Battlegroundsa ugasiti 29. travnja

Damir Radešić četvrtak, 1. travnja 2021. u 11:55

PlayerUnknown’s Battlegrounds, ili skraćeno PUBG, je svojedobno napravio pravu pomutnju unutar industrije i iznjedrio potpuno novi žanr, battle royale, koji danas ima zavidan broj igrača i gledajući statistike, jedan je od najigranijih. Uz klasičnu verziju koja se plaća, početkom prošle godine, isprva na Tajlandu i tijekom kolovoza u Europi, je pokrenut PUBG Lite, besplatna inačica koju je bilo moguće igrati praktički na svemu, od pametnih telefona do računala koja nisu trebala biti pretjerano jaka.

Konkretno, za pokretanje je potrebna konfiguracija sastavljena od 4 gigabajta memorije, procesora i3 na 2,4 GHz i Intelove HD grafičke kartice serije 4000 ili nečeg sličnog, što je bilo idealno za igrače koji si ne mogu priuštiti skupe komponente. Dapače, sezonska propusnica je krajem prošle godine u potpunosti ukinuta i svi sadržaji su postali dostupni za kredite koji se zarađuju igranjem, no kako kaže stara narodna, svemu dobrom dođe kraj.

Jučerašnjim priopćenjem, izdavačka kuća Krafton koja je zadužena za PUBG, je nenadano najavila kako će servere PUBG Litea ugasiti 29. travnja. Govorimo o verziji za PC, dok je mobilna za sad sigurna. U svom obraćanju javnosti, izdavači kažu kako su iznimno zahvalni igračima PUBG Litea na podršci koju su im pružali, te se nadaju da su im zauzvrat u ova nezgodna vremena pandemije pružili zabavan način da ostanu sigurni. Nažalost, morali su donijeti tešku odluku o gašenju ovog servisa, a ista će se primijeniti s ranije spomenutim datumom. Drugim riječima, želite li igrati PUBG na PC-u, morat ćete kupiti punu verziju, te osnažiti računala obzirom da su hardverski zahtjevi iste daleko viši od onih za PUBG Lite.