Bethesda ne refundira Fallout 76 ako je downloadan

Dok manji dio tvrdi da im je Bethesda odmah po prijavi vratila novac za Fallout 76, većina igrača se žali da im je zahtjev odbijen jer su Fallout 76 downloadali

Damir Radešić srijeda, 28. studenog 2018. u 15:34

Tehnički problemi s Falloutom 76 ne prestaju izazivati reakcije bijesnih igrača, poglavito inih na PC-u koji su u prvim danima iskusili ozbiljne bugove poput brisanja praktički čitave igre. Neki od njih su zatražili povrat novca putem Bethesdinog launchera i navodno ga dobili, dok je drugima isti obećan da bi se korisnička podrška naknadno javila porukom kako je to nemoguće ostvariti jer "korisnici koji su igru downloadali nemaju pravo na refundaciju". Obzirom da u uvjetima korištenja Fallouta 76, famoznom dokumentu kojeg gotovo nitko ne čita i olako ga prihvaća, stoji kako se korisnici ne mogu prijaviti za povrat novca ukoliko je softver korišten, priča o tome da su ga neki ostvarili baš i ne drži vodu.

U čitavu priču bi se mogli uključiti i odvjetnici ureda Migliaccio & Rathod LLP koji navodno istražuju slučaj, te u izjavi tvrde kako je Bethesda objavila igru s gomilom propusta, te da sada "odbijaju vratiti novac kupcima verzije za PC koji Fallout 76 smatraju neigrivim zbog tehničkih problema". U svom blogu pozivaju sve koji žele izvršiti povrat novca da ih kontaktiraju, iako valja uočiti kako tvrtka redovito objavljuje slične novosti, te da većina slučajeva ne završi na sudu.

Kad već spominjemo Fallout 76, recimo i da se nakon tjedana šutnje oglasila i Bethesda koja kaže kako su svjesni da su igrači frustrirani i bijesni zbog trenutnog stadija igre i nedostatka komunikacije glede ispravaka, nadogradnji i općenito novosti, te se ispričavaju zbog krivog pristupa. Kako bi to ispravili i popravili debelo narušene odnose sa zajednicom okupljenom oko Fallouta, do kraja tjedna će objaviti detalje zakrpe koja bi se trebala pojaviti 4. prosinca, dok bi druga trebala biti dovršena tjedan iza.