Bethesda se okreće desetoljetkama?

Todd Howard u nedavnom intervjuu otkrio kako Bethesda svojim aktualnim i nadolazećim naslovima kao što su "Starfield" i "The Elder Scrolls VI" planira pružiti desetogodišnju podršku.

Kristian Komorčec ponedjeljak, 17. lipnja 2024. u 22:40

U nedavnom intervjuu koji je dao za YouTube kanal MrMattyPlays, prvi čovjek Bethesda Games Studiosa dotaknuo se brojnih tema, ali ujedno priznao i jednu kapitalnu pogrešku.

Naime, Todd Howard odlučio je otvoriti dušu Mattyju te izrazio duboko žaljenje zbog toga što developer The Elder Scrolls V: Skyrimu i Falloutu 4 u godinama nakon izlaska nije pružio više podrške. Navedeni propust, međutim, Bethesda u budućnosti očito planira ispraviti jer Todd je također izjavio i kako igrači Starfielda te sporo dolazećeg The Elder Scrolls VI (okvirni datum izlaska je 2026.) mogu očekivati čak desetogodišnju podršku Bethesde.

Kako će te desetoljetke točno izgledati i što će sve podrazumijevati, a izuzev oplemenjivanja igara novim sadržajem na mjesečnoj bazi, tek ostaje za vidjeti. Ipak, valja primijetiti kako je Howard također prokomentirao da im u Bethesdi ideja anualnih izbacivanja ekspanzija (poput nadolazeće story ekspanzije Shattered Sky za Starfield) nije nimalo mrska.

Sve one koje zanima o čemu su sve Todd i Matty pričali, kompletan intervju mogu pogledati ovdje.