Bloodstained: Ritual of the Night dostupan za igranje

Četiri godine nakon završetka Kickstarter kampanje za spiritualni nastavak na Castlevaniu svi ljubitelji ovog tipa igara mogu vidjeti da li je Koji Igarashi ispunio obećanja

Mateja Šop srijeda, 19. lipnja 2019. u 06:00

Prošlo je malo više od četiri godine otkad je gotovo 65 igrača podržalo Kickstarter kampanju za Bloodstained: Ritual of the Night u kojoj su za razvoj nove igre, koju je htio napraviti Koji Igarashi (tvorac igre Castlevania: Symphony of the Night), prikupili malo manje od 5,5 milijuna američkih dolara. Budući da je Konami umirovio i taj serijal, mnogi su bili spremni podržati i vidjeti što može napraviti jedan od tvoraca popularnog žanra.

Razvoj je potrajao dvije godine duže nego što je u početku bilo predviđeno, a mnogi su igrači imali primjedbe na prikaze koje je razvojni tim ArtPlay svako malo objavljivao. Najveće su pritužbe išle na račun grafike i izgleda igre, a Igarashi se prije mjesec i pol dana osvrnuo na komentare i obećao da s time neće biti problema.

Nakon pozitivnih povratnih informacija više nije bilo potrebe za odgađanjem igre, a od je ovaj side-scrolling akcijski RPG dostupan na tri od četiri platforme za koje je bio u izradi. PC, PlayStation 4 i Xbox One igrači mogu uskočiti u akciju po cijeni od 35,99 eura, dok će se oni koji igraju na Switchu moći pridružiti od 25. lipnja.

Od sadržaja koji vas čeka u igri tim je spomenuo kampanju solidne dužine u kojoj ćete se baviti kuhanjem, craftingom, nabavljanjem i nadograđivanjem na stotine oružja, magija i kozmetičkih dodataka kako biste se s demonima suočavali na što privlačniji način. Kad završite s prvim prelaskom, tu je New Game Plus, Nightmare težina, level dizajniran u 8-bitnom stilu, Boss Rush i Speedrun modovi te Pure Miriam Set. U najnovijem traileru smo također dobili informacije da nas nekad nakon izlaska čeka čak 13 besplatnih DLC-ova među kojima su kooperativni i versus modovi, podrška za lokalni i online multiplayer, novi likovi, roguelike tamnica i još novih modova.

Što se tiče priče, radnja se odvija u Engleskoj u 18. stoljeću i prati Miriam. Zle sile materijalizirale su dvorac prepun demona i kristala koji imaju nevjerojatne moći. Glavnu junakinju je ukleo alkemičar i sad joj se tijelo polagano kristalizira, ali upravo zbog toga može koristiti razne vještine i opremu s kojima će pokušati spasiti i sebe i čovječanstvo.

Ako ste zainteresirani, Bloodstained: Ritual of the Night na PC-u možete nabaviti na Steamu, GOG-u, Fanaticalu i Humbleu, dok se verzije za PS4 i Xbox One nalaze u trgovinama vezanim uz te konzole. Spomenuti trailer možete proučiti ispod teksta, a sve druge detalje o igri pronaći ćete na službenim stranicama.