Danas započelo zatvoreno alpha testiranje za Battlefield V

Oni sretnici koji su dobili kodove od danas mogu DICE-u pomoći s testiranjem nove igre u FPS serijalu Battlefield

Mateja Šop četvrtak, 28. lipnja 2018. u 15:33

Za vrijeme EA Play konferencije na sajmu E3, DICE je objavio kako će održati zatvoreno alpha testiranje za Battlefield V na PC-u. U prvoj fazi testiranja igre, razvojni tim želi vidjeti kako će se serveri držati i primiti povratne informacije od igrača kako bi uz njihovu pomoć poboljšali neke dijelove igre.

Kako se radi o zatvorenom testiranju, u njemu će sudjelovati samo oni igrači koji su u svoje digitalne poštanske sandučiće primili obavijest da su odabrani i da su dobili kod, a takvi već od jučer imaju opciju preuzimanja klijenta. Testiranje je započelo ranije danas, a razvojni je tim na svojim stranicama detaljno opisao što igrači sve mogu očekivati.

Od sadržaja je tim pripremio osnovni sustav progresije za vaše vojnike, novi Party sustav koji obuhvaća organizaciju timova i matchmaking, misije koje će rotirati na dnevnoj bazi (manje u obliku Daily Orders i jedan Assignment), modove Grand Operation Fall of Norway i Conquest za 64 igrača, a akcija će se odvijati na mapi Artic Fjord.

DICE je također pripremio informacije o minimalnoj i preporučenoj konfiguracija koja vam je potrebna za igranje:

Napomenuli su kako se radi o konfiguracijama isključivo za zatvorenu alphu i da se zahtjevi mogu promijeniti do izlaska konačne verzije.

Za kraj su malo detaljnije popričali o modovima koji su u igri dostupni u ovoj fazi testiranja. Grand Operation su opisali ovako: "Igrajući Airborne možete ili padobranom sletjeti na bojište kako biste uništili artiljeriju neprijatelja ili se braniti od napada ako se nalazite na drugoj strani. U kaotičnim bitkama Breakthrough morate kao napadač osvajati sektore ili braniti ta područja od napadača smišljanjem planova za vrijeme same partije".

Conquest su opisali kao "Battlefield klasik" u kojem dva tima koriste pješadiju i vozila kako bi na mapi osvojili većinu kontrolnih točaka. U oba moda ćete moći koristiti sljedeće klase i vozila:

Ako ste kojim slučajem upali u test, možete snimati i objavljivati svoje video uratke i slike, budući da je DICE rekao kako se vesele njihovom gledanju i dobivanju konstruktivnih kritika i povratnih informacija.

Ovo će biti prvi u nizu testova za Battlefield V, a kako igra bude bliža izlasku, vjerojatno je da će održati i koje otvoreno beta testiranje za pravi stres test servera. BFV je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One i planirani datum izlaska je 11. listopada ove godine. Već gotovo mjesec dana moguće je odraditi predbilježbe, pa ako ste zainteresirani, to možete napraviti putem Origina gdje možete birati između obične i Deluxe verzije. Sve druge informacije pronaći ćete na službenim stranicama.