DICE je objasnio što će The Tides of War donijeti u Battlefield V

Putem službenog bloga je gameplay producent odlučio pojasniti kako će DICE zamijeniti dosadašnji Premium Pass

Mateja Šop četvrtak, 7. lipnja 2018. u 06:00

Najava za Battlefield V podijelila je fanove tog FPS serijala. Iako se DICE odlučio vratiti korijenima i u Drugi svjetski rat, način na koji su to odlučili napraviti nije baš svima najbolje legao. Nije nužno ni pomoglo to što za vrijeme prezentacije nisu objavili previše detalja, već su igračima rekli da će saznati više informacija za vrijeme prezentacije koju će EA održati za vrijeme sajma E3.

Sada su ipak putem službenog bloga odlučili malo pojasniti što je The Tides of War, sustav koji će zamijeniti Premium Pass koji neće biti prisutan u najnovijoj igri u serijalu jer "razdvaja zajednicu igrača". Ryan McArthur kaže kako će nakon izlaska igre proširivati svijet i gameplay Battlefielda V na nekoliko načina. Za početak će svakih par mjeseci ubacivati novu priču, sadržaje, vojnike i mijenjati izgled kako bi "uvukli igrače dublje u gameplay".

Kroz Tides of War ćete zajedno sa svojom kompanijom iskusiti razne dijelove rata, počevši s Fall of Europe, koji će trajati nekoliko mjeseci i biti ispunjen s vremenski ograničenim događajima ili ako ćemo izvorno "Timed Events". Spominju se Grand Operation koji može trajati nekoliko tjedana, Special Assingments i nove misije. Tim je zamislio da vas s tim događajima kroz svoju igru provedu kroz ključne bitke Drugog svjetskog rata.

Što se tiče kompanije, ona se sastoji od vojnika kojima ste sami odredili izgled, oružja i vozila koja će koristiti na bojištima, a možete ih prenijeti u multiplayer modove i kooperativni sustav zvan Combined Arms. Za svaku frakciju možete napraviti jednu kompaniju koja se sastoji od određenog broja vojnika, zračnih i kopnenih vozila, a kada igra izađe, to ćete moći napraviti za dvije strane - britansku i njemačku vojsku.

DICE je pripremio četiri klase - Medic, Scout, Support i Assault - a svaku možete prilagoditi svojem stilu igranja. Osim što im možete mijenjati izgled (odjeća, spol, kacige, boja kože), možete naravno odabrati oružja koja će nositi sa sobom u borbu te njih dodatno podesiti, dok isto vrijedi i za vozila. Otključavanje novih dodataka i ono što je tim nazvao Archetypes za klase bit će moguće isključivo prikupljanjem XP-a. Tim je posebno naglasio kako nagrade stižu isključivo kroz igranje igre te kako igrači neće kroz mikrotransakcije moći osigurati pobjede.

Battlefield V izlazi 19. listopada za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a više detalja i konkretan prikaz gameplayja dobit ćemo za tri dana kada će EA održati svoju EA Play konferenciju.