Do kraja godine će PUBG dobiti dvije nove mape

Brendan "PlayerUnknown" Greene je na službenim stranicama objavio što on i tim imaju u planu za ovu Battle Royale igru u 2018. godini

Mateja Šop petak, 9. ožujka 2018. u 13:38

Najveći prošlogodišnji hit će krajem ovog mjeseca proslaviti prvi rođendan, a glavni čovjek koji je zaslužan za njegov koncept je odlučio s igračima podijeliti informacije o onome što će u 2018. godini u PlayerUnkown's Battlegrounds biti implementirano.

Detalji su se pojavili na službenim stranicama, a igrači mogu očekivati nove sadržaje i gameplay, poboljšanja na područjima optimizacije, sigurnosti i stabilnosti, bolji zvuk, ulaganje u esports scenu i dorađeni sustav za Custom igre.

Krenut ćemo redom koji je igračima vjerojatno najbitniji, pa bi se na prvom mjestu trebale naći nove mape. Jedna stiže idućeg mjeseca kroz Experimental Test Server, radi se o otoku veličine 4x4 kilometara, od vegetacije možete očekivati ono što se nalazi u džunglama i evo kako izgleda koncept:

Mapa je zamišljena za napetije borbe i brži tempo jer je manja od uobičajenih, a tim je želi što prije staviti u ruke igrača kako bi dobili povratne informacije i napravili najbolje iskustvo za sve igrače.

Do kraja godine bi trebala stići još jedna mapa, ovog puta veličine 8x8 kilometara koju će igrači također moći igrati na testnim serverima, a tim je želi podijeliti s igračima već u ranoj fazi razvoja kako bi im pomogli balansirati gameplay.

Sljedeće što se može izdvojiti je da razvojni tim planira ubaciti nove modove u PUBG. Zasad nisu još spremni otkrivati detalje jer nisu točno sigurni što će sve napraviti, pa kada to uspješno dokuče reći će svojoj zajednici što ih čeka.

Sve drugo što se spomenulo u sklopu sadržaja i gameplayja je sljedeće:

  • Uskoro započinje testiranje Emote sustava
  • Do kraja lipnja bi trebala stići nova vozila, a u planu su nova oružja i dodaci za njih
  • Achievements, popis prijatelja unutar igre i voice chat iz glavnog izbornika će također proći kroz testiranje, uz to ćete moći svoje likove dodatno podešavati
  • Veća realističnost balističnog sustava uz metke koji penetriraju udove i vozila
  • Kompletna promjena sustava animacija u TPP i FPP modovima
  • Promjena sustava padobrančenja kako bi bio responzivniji

Svjesni problema kojeg imaju s varalicama, tim je obećao kako će nastaviti svoju svakodnevnu borbu s njima i dodao kako će poboljšati stabilnost servera te ih optimizirati zajedno s klijentom.

Za kraj su ostali planovi za esports. Evo što Greene kaže: "Još uvijek nismo spremni, ali radimo na tome. Zahvaljujući odličnim povratnim informacijama koje smo dobili od igraće zajednice i profesionalne scene vjerujemo da idemo u pravom smjeru. Zbilja želimo napraviti solidne temelje za Battle Royale esports i iako smo već vidjeli neka odlična događanja koja su koristila naše ime, imamo još puno posla, naročito s aspektom gledanja igre."

Ako želite, možete sve detalje, uz nekoliko gifova proučiti sami u objavi na službenim stranicama, a Greene je napomenuo kako ništa od spomenutih stvari nije konačno te kako ima i nekih stvari o kojima još nisu spremni pričati tako da igrači imaju to na umu.

Uz planove stigla i nova zakrpa

Da ne ispadne da samo pričaju i ništa ne rade, PUBG Corporation je izdao sedmu zakrpu za PC verziju igre. Ovog su puta poradili na optimizacijama za server i klijent, a oni koji žele testirati igru mogu se pozabaviti korištenjem emotea, vidjeti kako funkcionira popis prijatelja i isprobati novi voice chat.

Cijeli popis promjena možete proučiti na Steamu (i još uvijek uživati u komentarima o zaključavanju kineske zajednice igrača u svoju regiju), a tim kaže da ako sve bude prošlo glatko ove promjene stižu u live verziju igre sljedećeg tjedna.

Iako je nedvojbeno da je PUBG jedan od najvećih igraćih fenomena, što je potvrdio i sam Gabe Newell rekavši da je ta igra treća po zaradi otkad postoji Steam, u posljednje vrijeme ju je u popularnosti nadmašio Epicov konkurent Fortnite. Kako PUBG svakog dana još uvijek igra po 2,5 milijuna igrača razvojni tim nema baš puno razloga za brigu, ali je svejedno zanimljivo promatrati kako se Battle Royale žanr razvija i mijenja.