Domaći razvojni tim najavio igru Starpoint Gemini 3

Little Green Man Games, zagrebački razvojni tim, najavio je četvrtu igru u svom znanstveno-fantastičnom serijalu

Mateja Šop petak, 22. veljače 2019. u 06:00

Prva igra u serijalu Starpoint Gemini, koji spaja strateške i RPG elemente, nije prošla najbolje, ali je zato razvojni tim Little Green Man Games sa svakom novom igrom privukao veći broj igrača i pružio im kvalitetniji proizvod. Ovaj zagrebački studio je pretprošle godine nakon Early Access faze izdao Starpoint Gemini Warlords, koji je poslužio kao spin-off u njihovom znanstveno-fantastičnom serijalu, a nakon toga su se bacili na izradu novog, punokrvnog nastavka.

Sada su ga i službeno najavili, pa nova igra koja nas čeka zove se Starpoint Gemini 3. U objavi na Steamu, kao i na službenim stranicama, rekli su sljedeće: "Kao što možete primijetiti, ova igra donosi nešto novo i uzbuđeni smo što ćemo vam ovog puta pružiti svježe i drugačije iskustvo. Ovo će biti prilika da upoznate i osjetite svijet koji smo pripremili kao nikad do sad. Dragi svemirski kapetani, pozivamo vas da nam se pridružite na ovom putovanju."

Ovog puta ćete preuzeti ulogu kapetana Jonathana Bolda i u svemirskom brodu krenuti u istraživanje u stilu akcijskog RPG-a. Sudjelovat ćete u svemirskim bitkama, posjećivati razne planete i upoznavati se s raznim likovima. Po prvi puta u serijalu se tim odlučio na 3D animacije, NPC-jeve s kojima ćete moći razgovarati i dodavanje dva nova planetarna sustava.

Starpoint Gemini 3 je u izradi za PC, a Little Green Men Games će objaviti datum izlaska i izdavača ove godine. Svima koje žele biti u toku s razvojem ili samo razgovarati o svemu vezanom uz ovu igru, tim poručuje da se pridruže njihovom Discordu, dok ćete sve ostalo što su do sada objavili pronaći na službenim stranicama.