EA će ovog tjedna odlučiti hoće li BioWare nastaviti s radom na Anthemu

Akcijska igra koju je BioWare godinama pripremao nije dobro prošla ni kod kritičara ni kod igrača, a hoće li izdavač uložiti još novaca ili odustati od projekta saznat ćemo uskoro

Mateja Šop utorak, 9. veljače 2021. u 11:09

Prije dvije godine je izašao Anthem, BioWareova ambiciozna live service i kooperativna akcijska igra koja je trebala biti odgovor na Bungijev Destiny. Nažalost, ono što smo dobili bilo je lijepo, ali isprazno iskustvo koje je zatim dobilo samo neke ispravke bugova igrači su brzo zaboravili. Nedugo nakon izlaska igre, EA je odredio manji tim od 30 BioWareovih ljudi koji su počeli raditi na nečemu što se zvalo Anthem Next. U principu je tim krenuo s mijenjanjem igre iz temelja, a nakon što je krajem prošle godine došlo do smjene vodstva u BioWareu i voditelj ovog tima prešao na Dragon Age IV, vrijeme je da EA odluči što će se dogoditi s projektom.

O događanjima unutar tima izvijestio je Jason Schreier, koji je porazgovarao, anonimno, s tri osobe koje imaju uvid u razvoj projekta. EA će navodno ovog tjedna pogledati u kojem je stanju najnovija verzija Anthema i zatim odlučiti hoće li u potpunosti odustati od projekta ili će proširiti tim i ekipi dati više resursa da Anthem možda postane ono što je trebao biti.

Ekipa iz BioWarea je prošle godine rekla da bi se tim trebao barem utrostručiti kako bi pošteno mogli raditi na novim sadržajima i doraditi sustave unutar igre, a do sada se pričalo da bi Anthem Next trebao uključivati veće promjene u gameplayju, kao i dosta promijenjeno korisničko sučelje. EA nije htio komentirati ova saznanja, već je glasnogovornik za kompaniju rekao da se ne bave glasinama i spekulacijama.

Anthem je izašao 22. veljače 2019. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a malo recenzija bilo je pozitivno. Igra je imala potencijal, ali je gameplay petlja bila previše repetitivna i svijet nedovoljno ispunjen. Live service igru treba znati napraviti, a kako je BioWareu to bio prvi takav projekt i prije toga su imali par promašaja, očito je EA od njih previše tražio. Uskoro ćemo saznati koja će biti sudbina ove igre, a u slučaju da nastave s radom, pitanje je koliko će se igrača biti spremno vratiti.