Enshrouded dobio prvu od nekoliko planiranih ovogodišnjih velikih nadogradnji

Autori Enshroudeda su objavili prvu veliku zakrpu verzije V0.7.1.0 koja u svijet igre donosi nove tamnice, zadatke, novog pratitelja i gomilu raznih poboljšanja

Damir Radešić srijeda, 27. ožujka 2024. u 23:38

Od kada je krajem siječnja ušao u program ranog pristupa, Enshrouded svako malo dobiva zakrpe kojima autori rješavaju goruće probleme i poboljšavaju igrivost, a prije par tjedana su najavili i nadogradnje kojima će tijekom godine u igru umetati nove sadržaje.

Prva takva je od jučer dostupna i krije se iza službene razvojne oznake V0.7.1.0 koja jasno daje do znanja da je pred ekipom Keen Gamesa još dug put za uvrštavanje svega što su naumili, no i ova će biti dovoljna sada već popriličnom broju fanova da ponovo navuku oklope i posjete područja kako bi istražili što je u svijetu Enshroudeda novoga.

Okosnicu novih sadržaja čine Hollow Halls, nove tamnice koje će se nalaziti u svim regijama, a kako kažu autori, obzirom na izazove koji u njima čekaju, toplo preporučaju da ih igrači ne posjećuju sami, već da povedu par prijatelja. U jednoj od njih se krije i novi NPC kojeg je moguće prizvati u bazama/selima/dvorcima, a kao i svi dosadašnji, omogućit će stvaranje nove radne stanice i novih vezanih predmeta.

Uz nove protivnike, dodana su i nova oružja, namještaj, elementi gradnje i primjerice okrugli prozori i vrata, što je bila želja mnogih igrača, dok se određene biljke sada mogu saditi u loncima koje je moguće proizvoljno pozicionirati prema vlastitom dekorativnom ukusu. Dakako, ni tehnička strana nije zaboravljena, pa su u igru stigla mnoga poboljšanja koja igrivost čine ugodnijom, a potpun popis izmjena i novosti potražite ovdje.