Epic Games Store časti, dijele se tri igre

Umjesto uobičajene dvije igre, u tjednu rotaciju besplatnih igara na Epic Games Storu su ovaj put uletjele njih tri, točnije Divine Knockout, First Class Trouble i Gamedec

Damir Radešić subota, 14. siječnja 2023. u 06:00

Posljednji radni dan tjedna za većinu igrača je jasan znak da je vrijeme za posjetu Epic Games Storeu po novu dozu besplatnih igara koje su dan ranije zamijenile prethodnu ponudu. U narednih sedam dana, točnije do četvrtka 19. siječnja u poslijepodnevnim satima, su na rasporedu Divine Knockout, First Class Trouble i Gamedec, a zamijenit će ih Epistory - Typing Chronicles u kojem jašemo na lisici kroz neobičan svijet temeljen na origamiju.

Divine Knockout je inicijalno zaživio prije nešto više od mjesec dana na konzolama i na Steamu na kojem se nudi za dvadesetak eura, a s jučerašnjom premijerom na Epic Games Storeu je odmah uletio u svježu ponudu besplatnih naslova. Riječ je o borilačkom naslovu koji su obično smješteni u 2D svijet, no autori su nas odlučili odvesti u 3D okruženje u kojem se borbene arene vremenom mijenjaju i za pobjedu je potrebno protivnike oslabiti i namamiti ih u zamke i/ili izbaciti ih van igrivog područja. Na raspolaganju nam je nekoliko heroja, točnije mitskih bića poput Thora i kralja Arthura, a uz nekoliko načina igranja i mogućnost međuplatformskog povezivanja, zabava je zagarantirana.

Druga igra koju možete prisvojiti i zadržati zauvijek je First Class Trouble u kojem putnici luksuznog svemirskog broda, odnosno igrači, moraju međusobno surađivati kako bi nadvladali opasnu umjetnu inteligenciju, no neki će zaigrati uloge prikrivenih robotskih agenata koji će "dobre" momke u tome pokušati spriječiti. Ukoliko ste ipak skloniji klasičnim RPG-ovima, Epic Games Store je pripremio Gamedec kao treću igru, a u istoj odlazimo u izometrijski cyberpunk svijet gdje ćemo kao futuristički istražitelj proniknuti njegove tajne uz naglasak na razvoj lika i odluke koje mijenjaju tijek priče. Kao i kod klasičnih stolnih igara sličnog tipa, problemima je moguće pristupiti s više strana, a na koji ćemo način to izvesti, ovisi samo o nama.