Epic Games Store dijeli pucačinu Tannenberg i predmete u vrijednosti od sto dolara za Shop Titans

FPS Tannenberg će nas odvesti u brutalni multiplayer smješten na bojna polja Prvog svjetskog rata, dok će besplatni predmeti za Shop Titanse pomoći virtualnim trgovcima u poslovanju

Damir Radešić petak, 22. srpnja 2022. u 09:05

Kao i svakog četvrtka, na Epic Games Storeu je došlo do smjene besplatnih igara u sklopu ustaljene rotacije kojom nas je ovaj online servis tijekom godina razmazio. Ovaj put su na redu nešto stariji Tannenberg, multiplayer pucačina na temu Prvog svjetskog rata, te Shop Titansi, odnosno dodatni predmeti koji će obogatiti igrivost i pomoći postojećim i budućim vlasnicima virtualnih dućana.

Kao i ranije, spomenute proizvode možete prisvojiti do poslijepodnevnih sati idućeg četvrtka, a prema trenutnom planu, zamijenit će ih Lawn Mowing Simulator kojem će se izgledno pridružiti još jedan naslov.

Objavljen krajem 2017., Tannenberg nam je predstavio istočna bojišta Prvog svjetskog rata na kojima su se vodile brutalne bitke između Njemačke, Ruskog carstva i njihovih saveznika. Kako joj uostalom i samo ime govori, igra je inspirirana bitkom kod Tannenberga 1914. godine, a igrači imaju na raspolaganju preko 50 autentičnih oružja tog doba koja će rabiti za zauzimanje strateških pozicija koje će im olakšati daljnji napredak i potiskivanje protivnika.

Autori su posebno ponosi na povijesnu podlogu i visok stupanj realizma kod kreiranja svih sadržaja, od uniformi do samih bojnih polja, kao i na Maneuver način igranja s podrškom do 64 igrača.

Druga besplatna ponuda odnosi se na ionako free-to-play naslov Shop Titans, točnije na dodatne predmete koji će pomoći igračima u poslovanju njihovog virtualnog dućana. Prema opisu, svatko tko zaigra Shop Titans do 28. srpnja, odnosno idućeg četvrtka, treba doseći osmi stupanj razvoja kako bi dobio gomilu nacrta, dekoracija, raznih ključeva i materijala, što ne bi trebalo biti teško.

Ukratko, u ovoj svojevrsnoj simulaciji vodimo dućan kojeg valja propisno dekorirati i nakrcati potrebnim stvarima kako bi privukli potencijalne kupce, ali i heroje raznih klasa koje ćemo regrutirati u naš tim, te ih slati u opasne potrage za vrijednim plijenom. Shop Titans donosi i svojevrsnu MMO komponentu, obzirom da se igrači mogu organizirati u klanove i međusobno nadmetati u posebnim natjecanjima za bogate nagrade.