Epic Games Store najavljuje nove igre, odlične ocjene za Half-Life: Alyx, najavljen Dog Trainer

Devet novih naslova stiže na Epic Games Store, Valve je pogodio "u sridu" sa svježom avanturom Half-Life: Alyx, a ljubitelji četveronožnih lajavaca će imati priliku okušati se u simulaciji Dog Trainer

Damir Radešić utorak, 24. ožujka 2020. u 14:45

Iako nisu izričito navedene kao ekskluzive, vjerujemo da je veliki dio svježe najavljenih igara (ako ne i sve) koje stižu na Epic Games Store vezan isključivo za spomenuti dućan digitalnih dobara. Jučer je pak objavljen Half-Life: Alyx, novi naslov popularnog FPS serijala koji je prema ocjenama medija pogodio ukus publike, a prije no što popustite i nabavite kućnog ljubimca, nije zgorega okušati se u svježe prezentiranom Dog Traineru koji će nas uvesti u čari virtualnog psećeg prijateljstva, no krenimo redom.

Novosti na Epic Games Storeu

Epic Games Store je u svojoj proljetnoj objavi naveo devet novih igara koje stižu na ovaj servis u skorašnje vrijeme. Među prvima svakako upada u oko izvrsni Remedyjev Control, točnije njegova ekspanzija The Foundation koja bi uskoro trebala postati dostupna. Ista je sastavni dio Season Passa, a odvest će nas prošlost u kojoj ćemo istraživati sam početak Oldest Housea i otkrivati tajne koje nisu poznate čak ni organizaciji koja ga vodi. Nadalje, tijekom proljeća će u prodaju biti pušten Samurai Shodown za PC, novo izdanje borilačkog serijala započetog davne 1993. godine koje stiže na temeljima Unreal Enginea 4, te nam uz poboljšanu grafičku podlogu pruža zaraznu igrivost po kojoj je ova franšiza stekla svjetsku slavu, a ne smijemo zaboraviti niti novu priču.

Industries of Titan ćemo pak zaigrati 14. travnja, a ova mješavina simulacije, strategije i izgradnje vlastitog grada će nas odvesti na Saturnov mjesec Titan, baš kako i sam naziv sugerira uz naglasak na industrijalizaciju i izvlačenje dobiti. Početkom svibnja na Epic Games Storeu će se pojaviti Diabotical, free-to-play multiplayer pucačina koja bi izvorno trebala ponuditi tri različita načina igranja i devet mapa, a uz navedene, u neko doba ove godine stižu nam i Totally Reliable Delivery Servic, Sludge Life, Dread Nautical, Among Trees i Saturnalia. Dodatne detalje o svemu potražite na stranicama Epic Gamesa i klikom na igru koja vas zanima.

Half-Life: Alyx oduševio kritiku

Kako smo već nebrojeno puta pisali, fanovi Half-Lifea su svih ovih godina od izlaska druge epizode nestrpljivo čekali treću, a oni klase optimist, možda čak i punokrvni nastavak. Ipak, Valve nas je sve iznenadio najavom Half-Lifea: Alyx, VR izdanja koje je jučer pušteno u prodaju putem Steama. Kratko ćemo se prisjetiti kako nas isto pričom vodi između prvog i drugog nastavka Half-Lifea, te stavlja u čizme Alyx Vance koja je dramatično predstavljena kao jedina nada za čovječanstvo naspram zle vanzemaljske rase Combine. Dakako, za igranje je potreban neki od VR uređaja uz podršku za Valve Indeks uz koji se ova igra i dijeli u određenim paketima, HTC Vive, Windows Mixed Reality, te Oculus Rift.

Premda i sami priznajemo kako smo zbog stalnog iščekivanja bili vrlo oprezni, prvi opisi i ocjene govore da je svaka sumnja u uspjeh Half-Lifea: Alyx nepotrebna. Primjerice, Game Informer navodi kako je ovo "must-play" igra vrijedna ostavštine serijala koja unatoč manjim zamjerka pruža nezaboravno iskustvo i ukoliko smo do sada čekali neki naslov zbog kojeg smo odgađali nabavku VR opreme, sada više nemamo razloga zaobilaziti ovaj segment industrije videoigara. Worth Playing pak navodi kako je Half-Life: Alyx vjerojatno prva VR igra u kojoj će se igrač osjećati kao pripadnik virtualnog svijeta u kojeg nas vodi, dok je recenzent IGN dodijelio čistu "desetku" uz komentar da Valveovo novo čedo ostalim VR naslovima postavlja ljestvicu vrlo visoko glede interakcije, detalja i dizajna nivoa. Ukoliko vas zanimaju daljnji komentari raznih medija, link je ovdje, a za kraj ćemo spomenuti kako se prosječna ocjena kritike trenutno zaustavila na vrlo visokih 93 posto.

Virtualni ljubimci

Izdavačka kuća Frozen District i razvojni tim Moonlit su novim priopćenjem najavili Dog Trainer, simulaciju koja će nas odvesti u svijet kućnih ljubimaca bez potrebe izlaska na kišu kad ih "stisne" ili potencijalno uništenog namještaja. Od same kreacije četveronožnog ljubimca do svakodnevnih aktivnosti, igrači će imati priliku upoznati svoje nove prijatelje, brinuti o njihovim potrebama, tenirati ih i kako kažu autori, povezati se s njima.

Uz učenje osnovnih naredbi uz nezaobilazne nagrade u obliku psećih kolačića, virtualni ljubimci mogu usvojiti naprednija znanja i izvoditi trikove, te će imati priliku okušati se na raznim natjecanjima, od onih u kojima će pokazati svoju spretnost, do pozerskih natjecanja ljepote. Prema planu, Dog Trainer bi trebao biti dovršen tijekom ove godine, a planirani datum objave na Steamu bit će nam dojavljen uskoro.