Gabe Newell: Želimo pomoći Microsoftu da dovede Game Pass na Steam

Gabe Newell, izvršni direktor Valvea, otkrio je da nema planova za izgrađivanje vlastite pretplatničke usluge, već da bi htio pomoći Microsoftu da dovede njihov popularni Game Pass na Steam

Matej Markovinović ponedjeljak, 28. veljače 2022. u 06:00

Game Passu raste popularnost, čega je svjestan i izvršni direktor Valvea, Gabe Newell, koji bi rado htio surađivati s Microsoftom u svrhu dovođenja njihove pretplatničke usluge na Steam.

„Mislim da to izgrađivanje pretplatničke usluge nije nešto što smatramo da moramo sami napraviti u ovom trenutku. Ali za Microsoftove kupce je to očito popularna opcija, a mi bismo bili i više nego sretni surađivati s njima da dobijemo to na Steamu“, rekao je Newell u intervjuu za PC Gamer.

Iako „Steam Pass“ nije u planu, Newell je napomenuo da su Valve i Microsoft još prije diskutirali o dovođenju PC Game Passa na Steam, ali se nikakav konkretan zaključak nije donio, što korisnicima ne ulijeva previše nade.

„Razgovarali smo dosta s ljudima iz Microsofta o toj temi. Ako njihovi kupci to žele, onda bi trebali smisliti kako to uistinu i ostvariti“, smatra Newell. Podsjetimo, Microsoft je još 2019. godine najavio da će distribuirati više Xbox Game Studio videoigara kroz Steam, ali njihov PC Game Pass i dalje je ekskluzivan za Microsoft Store te korisnike Windowsa.

To, dakle, znači da korisnici novog Steam Decka, neće moći pristupiti Microsoftovoj pretplatničkoj usluzi, jer nemaju instaliran Windows. U svakom slučaju, Steam i dalje dominira kad je riječ o videoigrama na PC-u, a kako piše The Verge, Microsoft je još prošlo ljeto objavio da je Valveova igraća platforma dobrodošla na Windows 11 app store.