Gasi se Bethesda.net launcher, omogućena migracija igara na Steam

Kao što je najavljeno, Bethesda će 11. svibnja ugasiti svoj Bethesda.net launcher, a igrači će i nakon tog datuma moći migrirati svoje zbirke na Steam

Damir Radešić četvrtak, 28. travnja 2022. u 12:20

Bethesda.net launcher je jedna u nizu biblioteka i pokretača igara koje smo u nekim slučajevima bili prisiljeni koristiti, no smatramo ih potpuno nepotrebnima obzirom da imamo Steam koji je daleko funkcionalnija platforma za igrače, a i Epic Games Store ide u tom smjeru, doduše, prilično sporo.

Kako god bilo, Bethesda je već ranije najavila kako će ove godine ugasiti spomenuti launcher, te je od jučer omogućila migraciju igara na Steam jednostavnim povezivanjem računa na ova dva servisa.

Igre na Bethesda.net-u će biti igrive do zaključno 11. svibnja, a iz Bethesde poručuju kako ćemo i nakon tog datuma imati pristup njihovom servisu i zbirkama, te ih naknadno možemo prebaciti na Steam.

Osim samih igara, migracija uključuje i sve ostale elemente poput walleta, a u većini slučajeva i snimljene pozicije uz izuzetke kada je kopiranje nužno odraditi ručno. Za igre koje to zahtijevaju, poput Fallouta 76, i dalje ćemo morati koristiti korisnički račun kreiran na Bethesda.net-u kako bismo ih mogli igrati, a kako kažu u Bethesdi, za njihove nadolazeće naslove će i dalje nastaviti podržavati sve korisničke račune na Bethesda.net-u, što znači da ovaj servis neće ubrzo u potpunosti ugasiti. Dodatne detalje kako napraviti transfer i odgovore na moguća pitanja, potražite ovdje.