Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition je fijasko, priznao i Rockstar

Sve glasnija negodovanja igrača natjerala su Rockstar na priznanje kako su zabrljali s Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, te su uz ispriku omogućili igranje originalnih verzija

Damir Radešić subota, 20. studenog 2021. u 13:26

Isprva su mudro šutjeli čekajući da se stiša buka oko brojnih tehničkih problema i nadogradnji koje su više narušavale igrivost nego što su je poboljšale, no jučer su ipak popustili. Pričamo o Rockstar Gamesu koji je nedavno objavio Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, kompilaciju u koju su utrpani Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City i Grand Theft Auto: San Andreas u novom ruhu, no ispada da su izvorne inačice bile daleko kvalitetnije i bolje od njihovog petljanja s osvježavanjem serijala. Da stvar bude gora, na PC-u je izlazak Definitive Editiona označio i uklanjanje spomenuta tri originala iz njihove aplikacije i postali su nedostupni za igranje što je izazvalo još veći bijes fanova.

U svom obraćanju javnosti, Rockstar se ponizno ispričao svima koji su naletjeli na probleme u obnovljenoj trilogiji, te priznao kako ista u sadašnjem stadiju ne zadovoljava standarde kvalitete, kako njih samih, tako ni fanova. Zbog toga će uskoro, iako nije precizirano kad, objaviti veliku zakrpu koja ispraviti neke tehničke probleme u svakoj igri, te da ih planiraju krpati dok svi ne budu zadovoljni, a ovim putem su zamolili fanove da prestanu gnjaviti pojedine članove developerskog tima na društvenim mrežama, što je u nekim slučajevima, kako prenose mediji, preraslo u masovno verbalno zlostavljanje.

Uz to, osvrnuli su se i na kritike glede uklanjanja originala, te u priopćenju objavili kako će klasične verzije za PC Grand Theft Auta III, Grand Theft Auta: Vice City i Grand Theft Auta: San Andreas ponovo vratiti na Rockstar Store u paketu, te dodatno svima koji su kupili Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition ili to namjeravaju napraviti do 22. lipnja iduće godine, u kolekcije uvrstiti izvorne verzije bez ikakve naknade. Koliko će njihova isprika zadovoljiti fanove, ostaje da vidimo.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi