Horizon Zero Dawn: Complete Edition za PS4 kratkotrajno besplatan

U sklopu inicijative Play at Home 2021, Sony je postojećim besplatnim naslovima za PS4 dodao veliki PlayStation hit Horizon Zero Dawn: Complete Edition kojeg možete prisvojiti i - igrati zauvijek

Damir Radešić srijeda, 21. travnja 2021. u 00:10

Krajem ožujka Sony je pokrenuo ovogodišnju promotivnu akciju Play at Home kako bi nam olakšali ovo teško razdoblje uslijed globalne pandemije, te nam ponudili nekolicinu igara za PlayStation 4, kao i PS VR. Tako su nam od 25. ožujka dostupni za besplatno prisvajanje ABZU, Astro Bot Rescue Mission - VR, Enter the Gungeon, Moss - VR, Paper Beast - VR, Rez Infinite, Subnautica, The Witness i Thumper - VR, indie naslovi od kojih neki pravi biseri koje svakako ne bi smjeli propustiti zaigrati. Moramo napomenuti kako su navedeni i dalje dostupni, ali samo do 23. travnja, pa ako već niste, obavezno ih uvrstite u svoje kolekcije putem dobro poznatog PlayStation Storea.

Šećer dolazi na kraju, pa je od danas u sklopu iste promocije dostupan Horizon Zero Dawn: Complete Edition, odnosno izvorna verzija igre zajedno sa svim naknadno objavljenim sadržajima, kao i ekspanzijom The Frozen Wilds. Kao i u slučaju ranije spomenutih devet igara, i Horizon Zero Dawn: Complete Edition je potrebno uvrstiti u zbirke i u njima će ostati dostupan za igranje čak i nakon 15. svibnja kada je krajnji rok da to napravite.

Horizon Zero Dawn je objavljen 2017. za PlayStation 4, te prošle godine prebačen na PC putem Steama gdje je kao i na izvornoj platformi ostvario veliki uspeh. Priča nas vodi u svijet kojim vladaju mehaničke zvijeri protiv kojih se ljudi, koji u ovom okruženju žive u primitivnim plemenima, konstantno bore. U ulozi mlađahne Aloy, pokušavamo razotkriti prošlost koja je dovela do ovakvog stanja, a kritika je osim njene osobnosti pohvalila odlične mehanike igrivosti koje su fokusirane na luk i strijelu, koplja, te neopaženo prikradanje, kao i napredak koji otključava nove sposobnosti u ovom masivnom otvorenom svijetu.

Kao da i sam nije dovoljno velik, autori su naknadno objavili ekspanziju The Frozen Wilds s nastavkom priče i dodatnim zadacima, a prema planu, ove bismo godine trebali zaigrati punokrvni nastavak Horizon Forbidden West, isprva na PlayStationu 4 i 5, a kasnije vjerojatno i na PC-u. U svakom slučaju, imate li PS4 i još niste zaigrali ovu odličnu akcijsku avanturu, trkom na PS Store i uvrstite ju u vlastitu kolekciju.