Hrvatska survival igra SCUM, veliki hit na Twitchu, od danas se može kupiti na Steamu

Od danas svi zainteresirani igrači mogu putem Steamovog Early Access programa zaigrati novu multiplayer survival igru na kojoj surađuju Croteam i Gamepires

Mateja Šop srijeda, 29. kolovoza 2018. u 19:00

Dva domaća razvojna tima, Gamepires (Gas Guzzlers Extreme) i Croteam, odlučili su udružiti snage i napraviti multiplayer survival igru koju su nazvali SCUM. Igra je prvi put najavljena na sajmu Gamescom prije dvije godine kada je bilo rečeno da će je igrači moći zaigrati tijekom 2017. godine u Early Accessu. Timovi su podcijenili vrijeme koje će im trebati za razvoj, ali su zato sad objavili kako je svim igračima igra od danas dostupna.

Prije par dana su poznatiji streameri na Twitchu dobili priliku zaigrati igru ranije, a tada je SCUM, barem nakratko, uspio postati najgledanija igra na tom servisu i preskočiti suludo popularni Fortnite. Sada ga mogu isprobati i svi drugi igrači koji su zainteresirani, a igru će pronaći na Steamu gdje se prodaje po cijeni od 16,79 eura.

Razvojni tim kaže da sa svojom igrom žele poboljšati poznatu i provjerenu formulu multiplayer survival igara ubacivanjem "dosad neviđenih mogućnosti podešavanja lika, kontrole i sustava progresije u kojima znanje i vještina postaju glavna oružja za dugo preživljavanje". Gamepires na igri radi već nekoliko godina, a dok se igra bude nalazila u Early Accessu planiraju ubaciti napredne sustave, doraditi ove koji se trenutno nalaze u igri i proširiti priču koja će omogućiti onima koji su vješti da dođu do kraja igre i uspješno pobjegnu s otoka.

Ako želite vidjeti kako to izgleda, izdavač Devolver Digital je pripremio novi trailer koji se nalazi ispod teksta. Sve druge informacije o svijetu u kojem se igra odvija i ostalim stvarima koje su timovi pripremili pronaći ćete na službenim stranicama.