Idućeg tjedna će Epic besplatno dijeliti Star Wars Battlefront II

Nakon što su za vrijeme svoje zimske rasprodaje besplatno podijelili 15 igara, Epic se vratio standardnom rasporedu, a igra koja je na redu idućeg tjedna mogla bi zanimati veći broj igrača

Mateja Šop četvrtak, 7. siječnja 2021. u 20:42

Prije nego što počnemo pričati o igri koju ćete u svoju, sada sigurno solidnu, Epic Games Store kolekciju moći ubaciti, vrijedi spomenuti i onu koja je dostupna od danas. Nakon što su podijelili velik broj igara za vrijeme svoje zimske rasprodaje i zatim Jurassic World Evolution, na red je opet došla jedna indie igra.

Radi se o zanimljivoj znanstveno-fantastičnoj igri koja spaja rogue-lite i taktičke borbe na poteze imena Crying Suns. Igru smo dobili priliku zaigrati sredinom rujna 2019. godine, a kritičari i igrači bili su zadovoljni onime što je Alt Shift pripremio. Dio igre podsjeća na indie hit FTL: Faster Than Light, ali je ostatak prilično drugačiji, kao što je i veći naglasak stavljen na priču i interakciju sa svijetom. Kao i uvijek, sve što morate napraviti je imati korisnički račun Epic Gamesa i zaputiti se ovdje kako biste besplatno ugrabili igru.

Sada na onu koja će sigurno zanimati puno veći broj igrača, a to je Star Wars Battlefront II, i to Celebration Edition. Multiplayer napucavanje u popularnom univerzumu bilo je izuzetno kontroverzno kada je izašlo zbog izuzetno pohlepne implementacije mikrotransakcija. EA je uspio oboriti rekord za najgore ocijenjen komentar na Redditu, a par mjeseci nakon izlaska DICE je uspio dovesti igru u red.

Celebration Edition uključuje 350 itema koje ćete moći igranjem otključati, a nakon što su igrači na Steamu mogli uživati u toj igri (u posljednjih 30 dana ima 91 posto pozitivnih ocjena), uskoro će moći i oni koji igraju na Epic Games Storeu. Budući da je Epic do sada podijelio više od 100 igara, zanima nas koliko dugo planiraju nastaviti s tom politikom, ali dok god traje, nećemo prigovarati. Iako je Crying Suns manje poznata igra, prve tri koje dijele u novoj godini kvalitetne su i zabavne, a igrači će sigurno biti sretni ako ovako nastave.