Indie hit Stardew Valley dobio najveću nadogradnju od izlaska igre

Gotovo pet godina nakon izlaska prve verzije, tvorac velikog hita je uoči blagdana svojim fanovima ponudio još jednu besplatnu nadogradnju

Mateja Šop ponedjeljak, 21. prosinca 2020. u 23:41

Teško je za povjerovati da je prošlo gotovo pet godina otkad je izašla simulacija farmerskog života, Stardew Valley. Za ovu indie igru, koja je postala ogroman hit, zaslužan je jedan čovjek. Eric "ConcernedApe" Barone radio je na njoj dugo godina, a krajem veljače 2016. godine je PC igračima ponudio svoju verziju Harvest Moona. Od tada je igra dobila portove za konzole i mobilne uređaje, kao i nekoliko besplatnih nadogradnji, a uz to je na svim platformama ukupan broj prodanih primjeraka premašio 10 milijuna. Sada je tvorac prije blagdana odlučio svojim fanovima pokloniti verziju 1.5.

ConcernedApe je putem svojeg Twitter profila jučer obavijestio igrače koji su već istražili farmu koju su naslijedili od djeda i sve oko nje da će imati nove mogućnosti kod stvaranja novih svjetova kada stigne nova nadogradnja, a danas ju je samo izdao. Tvorac poručuje da se radi o najvećoj nadogradnji otkad je prva verzija postala dostupna.

Prvi veliki dodatak je novi tip farme koji se nalazi na plaži, a u njemu će najviše uživati oni koji se vole baviti pecanjem i sakupljanjem hrane. Od drugih stvari se izdvajaju podrška za split-screen kooperativni mod, nove opcije za podešavanje gameplayja i hrpa novosti ima u end-game sadržajima. Za osnovni popis promjena zaputite se na službeni blog, a ako vam ne smetaju spojleri i želite saznati sve novosti koje su ubačene, proučite detaljan popis promjena.

Nova nadogradnja za Stardew Valley trenutno je dostupna samo onim igračima koji igraju na PC-u, dok će svi ostali morati pričekati sljedeću godinu. Ako još niste, a želite isprobati tu mirnu simulaciju u kojoj ćete raditi "samo još jednu stvar" prije spavanja, prodaje se po sniženoj cijeni na Valveovom servisu. Tamo ćete pronaći i više detalja o igri, a možete i baciti oko na službene stranice. U nastavku se nalazi video koji prikazuje prvu verziju igre, a od tada se mnogo toga promijenilo.