Izgleda da Blizzard radi na novom Diablu

Blizzard Entertainment je na svojim stranicama objavio oglase za poslove vezane uz "novi, nenajavljeni Diablo projekt"

Mateja Šop srijeda, 6. lipnja 2018. u 18:37

Ako posjetite Blizzardove stranice na kojima objavljuju oglase za poslove, pronaći ćete nekoliko pozicija koje su vezane uz Diablo. Kompanija traži ljude koji će im pomoći u svim područjima razvoja igre - animacije i crtanje, gameplay, grafika, a otvorene su pozicije i za izvršnog producenta i kreativnog direktora.

Svaki oglas započinje sa sljedećom rečenicom: "Podanici pakla postaju sve jači..." i nastavlja sa "Radimo na novom, nenajavljenom Diablo projektu. Dođite raditi s nama i zajedno ćemo stvoriti nešto izuzetno. Naš tim koji se sastoji od talentiranih developera postaje sve veći. Bavili smo se raznolikim stvarima, ali svi imamo strast za sve što je vezano uz Diablo."

Osim toga ne znamo naravno ništa, kao što sigurno nećemo minimalno do sljedećeg Blizzcona koji se održava početkom studenoga ništa čuti. No, kako je Diablo III izašao sredinom svibnja 2012. godine i već nekoliko sezona ne donosi ništa pretjerano novo i uzbudljivo, bilo bi lijepo da fanovi tog RPG serijala dobiju neku lijepu vijest.

Već kad smo spomenuli sezonu, četrnaesta će započeti 15. lipnja, a jedina značajnija promjena je da će sezone od sada imati svoju temu. Prva koja je na redu je Season of Greed što znači da će svaki Treasure Goblin kojeg vidite uz sebe imati još jednog, istog prijatelja. Promjena nije baš neka velika, ali barem imate šanse da će vam oprema koju farmate padne prije. Sve drugo što vas čeka ako planirate opet krenuti ispočetka možete pronaći ovdje.

Iako je Diablo III zbog aukcijske kuće imao problema dok je nisu uklonili, kao i nedostatak sadržaja, s ekspanzijom Reaper of Souls i ubacivanjem Adventure moda i sezona stvari su postale dosta bolje i zanimljivije. Nažalost, nakon prvih par sezona broj igrača se sve više smanjivao, jer Blizzard nije ubacivao ništa novo. Čak je i Tristram Event za 20. obljetnicu originalnog Diabla bio prilično razočaravajuć. S poslovne strane, ne čudi što nisu htjeli u igru ulagati više vremena i resursa. Otkad je Overwatch postao hit, najviše su se bavili njime, ali se svejedno nadamo da će Diablo opet dobiti pažnju koju zaslužuje.