Kolonizacijski RPG Greedfall izlazi sredinom rujna

Razvojni tim Spiders i izdavač Focus Home Interactive objavili su kada će igrači moći zaigrati četvrti uradak tima koji je poznat po tom žanru

Mateja Šop subota, 13. srpnja 2019. u 07:00

Francuski izdavač Focus Home Interactive je prilično živnuo od početka 2018. godine, pa su od tada izdali brojne igre. Do kraja ove nas čeka još nekoliko komada, a među njima je i RPG Greedfall. Na njemu radi razvojni tim Spiders, s kojim su se igrači do sada mogli upoznati kroz Mars: War Logs, Bound By Flame i The Technomancer. Svi njihovi uraci bili su ambiciozni i imali zanimljive ideje, ali bi im obično na izvedbi i tehničkoj strani posustali.

Greedfall je još jedan ambiciozni projekt u kojem su igračima odlučili ponuditi mogućnost kolonizacije novog svijeta koji je prepun magije. Otok na koji ćete zakoračiti krije svakakve izgubljene tajne, bogatstva i fantastična stvorenja, a na vama je da odlučite kako ćete se ponašati prema svemu što vam se nađe na putu.

Tim kaže da je pripremio RPG iskustvo u kojem ćete raditi tipične stvari za taj žanr, ali da ćete moći pristupiti na brojne načine - od borbe i diplomacije, do prevare i šuljanja. Na putovanju ćete se susretati s brojnim NPC-jevima, a neke od njih ćete moći povesti sa sobom kao pratitelje. Uz njih, postoje i brojne frakcije, pa ovisno što budete radili za njih, mogu vam služiti kao saveznici ili neprijatelji. Prije nego što akcija započne, moći ćete naravno odabrati spol i izgled svojeg lika, podesiti ga po želji i zatim pronaći vještine i spellove koji najbolje odgovaraju vašem stilu.

Greedfall će izaći 10. rujna ove godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ako želite već sada možete odraditi predbilježbe. Svi oni koji to naprave će za 50 eura dobiti Adventurer's Gear DLC Pack besplatno, ali će ga oni koji najprije čekaju recenzije i dojmove moći kupiti i nakon što igra izađe. Najnoviji trailer u kojem je objavljen datum izlaska možete pogledati u nastavku, dok ćete sve ostale informacije o igri pronaći na službenim stranicama.