'Legenda o ukletom dječaku' u interaktivnom okruženju proširene stvarnosti

Prva domaća lokacijska igra u proširenoj stvarnosti (augmented reality, AR), uskoro bi trebala biti javno dostupna

Bug.hr četvrtak, 4. studenog 2021. u 00:16

Domaći startup Equinox Vision, inače jedan od nagrađenih startupa na Idea Knockout 2018., i proglašen za najbolji startup u CEE regiji iste godine, je prošlih dana (točnije za Halloween) pustio u pogon svoju prvu lokacijsku igru u proširenoj stvarnosti (augmented reality, AR), u parkovima i trgovima Zagreba na potezu između Glavnog kolodvora i katedrale. Igra je implementirana u njihovoj platformi za kreiranje i objavu interaktivnog AR sadržaja "Equinox XR," i može se igrati preuzimanjem istoimene aplikacije za Android i iOS uređaje.

Igra započinje na lokaciji Tomislavovog trga, a priča ide otprilike ovako:

Centar Zagreba preuzele su mračne sile i kletvom zarobile nevinu dušu u svijetu mrtvih. No, stara legenda kaže: "Nahraniš li crnu mačku mandragorom, moći ćeš proći kroz Vrata mrtvih i spasiti nevinu dušu zarobljenu kletvom."

Jesi li dovoljno hrabar?

Tehnologija koju razvija ovaj startup je inovativan način korištenja proširene stvarnosti gdje se sadržaji prikazuju na GPS lokacijama, ovisno o preciznosti GPS prijema. Na ovaj način, uspjeli su stvoriti platformu koja može pokriti cijeli planet sa sadržajem proširene stvarnosti, te integrirati poslovne procese u takav sadržaj. Osim igranja, mogućnosti uključuju prodajne točke, reklamne sadržaje i vizualizacija informacija smart city infrastrukture.

Igra, koju su nazvali "Legenda o ukletom dječaku", je besplatna i trebala bi postati javno dostupna tijekom ovog mjeseca.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi