Masovka Stalker Online stiže ove jeseni na Steam

Ekipa Mobile Technologiesa je najavila kako se devet godina dugi razvoj Stalker Onlinea primiče kraju i da bismo ga trebali zaigrati u narednih par mjeseci

Damir Radešić četvrtak, 19. rujna 2019. u 14:13

Popularnost serijala S.T.A.L.K.E.R. je rezultirala i brojnim problemima, tužbama i zasebnim izdanjima koja su odlučila iskoristiti njegovo ime i kasnije ga nakon sudskih sporova mijenjati. Jedan od projekata koji su ga uspjeli zadržati je i Stalker Online, masovka koja bi prema posljednjem službenom izvješću trebala zaživjeti ove jeseni. Je li riječ o early access programu ili punoj verziji igre nije poznato, obzirom da je prema izjavama nekih igrača ovaj naslov već nekoliko godina u beti za koju se možete prijaviti na službenim stranicama. Inspiriran filmom Andreia Tarkovskog iz 1979. godine i klasičnim igrama serijala Stalker, Stalker Online nas vodi u Zonu u kojoj iza svakog ugla vreba opasnost, a puko preživljavanje pod svaku cijenu je zamijenilo uobičajena pravila humanosti.

Uz otvoreni svijet nakrcan gomilom detalja uključujući karakterističnu sovjetsku arhitekturu iz devedesetih godina prošlog stoljeća, ovaj će nas naslov odvesti u brojna područja u kojima ćemo razotkrivati misterije i sakupljati vrijedne predmeta u namjeri da poživimo do novog dana obzirom da su ista nakrcana mutantima, anomalijama i dakako, ostalim igračima koji jedva čekaju da nam preotmu teško stečenu imovinu. Uz uvrštavanje elemenata RPG-a, imat ćemo priliku razvijati sposobnosti prema željenom načinu igranja, kao i opremati se raznom nadogradivom opremom i oružjima. Uz to, u Zoni djeluje nekoliko frakcija s kojima valja grindati reputaciju, a u avanture, kao u svakom MMO-u, možemo krenuti u grupi ili samostalno, što obično nije baš najbolja odluka.

Developeri su najavu izlaska popratili promotivnim videom kojeg donosimo u nastavku, a za dodatne informacije posjetite službene web stranice.