Metroidvania Chasm nakon šest godina dobila datum izlaska

Nezavisni razvojni tim Bit Kid, Inc. konačno je objavio kada ćemo moći zaigrati njihovu obećavajuću igru koja je u izradi već šest godina

Mateja Šop utorak, 10. srpnja 2018. u 06:30

Igrači su prvi puta mogli vidjeti igru Chasm sredinom travnja 2013. godine kada je razvojni tim Bit Kid, Inc., koji se tada zvao Discord Games, pokrenuo Kickstarter kampanju za taj svoj projekt. Opisali su ga kao "2D platformerska avantura s proceduralno generiranim tamnicama koje podsjećaju na Metroid".

Igra je već tada bila približno godinu dana u razvoju, a prema procjeni tima, koja još uvijek stoji na Kickstarteru, trebala je izaći u svibnju 2014. godine. Od toga nije bilo ništa, već je tim nekoliko puta odgađao izlazak. Razlozi su uvijek isti - što bolja igra sa što manje problema koja će zadovoljiti i njih i igrače koji su podržali njen razvoj. Čekanju uskoro stiže kraj, budući da je određen datum izlaska.

Kroz objavu koja se pojavila na stranicama projekta stigla je informacija kako Chasm izlazi 31. srpnja. "Put je bio dug i težak, ali smo neopisivo sretni što ste nam pružili ovu priliku. Znamo da ste dugo morali čekati, ali zahvaljujući vašem strpljenju Chasm je uspio nadmašiti naša najluđa očekivanja. Jako smo uzbuđeni što ćete krajem ovog mjeseca konačno moći zaigrati ovo što smo pripremili".

Oni koji su igru podržali putem Kickstartera dobit će pristup već 16. srpnja, pa ako ste među takvima imajte na umu Backers Only Update kroz kojeg ćete dobiti informaciju o tome da je ta verzija spremna. Oni koji će zaigrati igru ranije pomoći će timu oko posljednjeg balansiranja i prijavljivanja bugova, ako ih bude, kako bi igra bila u što boljem stanju kada izađe.

Chasm stiže na PC, te PS4 i Vitu kao cross-play naslov, a na sve tri platforme prodavat će se po cijeni od 17,99 eura. Razvojni je tim pripremio trailer kao proslavu ove objave, a ako vam treba više detalja potražite ih ovdje.