Microsoft Flight Simulator potaknut će prodaju hardvera

Prema istraživanju JPR-a, izlazak novoga Microsoftovog Flight Simulatora potaknut će prodaju novoga hardvera u razini od 2,6 milijarde dolara samo na američkom tržištu.

Drago Galić ponedjeljak, 24. kolovoza 2020. u 11:41

Prema istraživanju John Peddie Researcha, američke tvrtke za istraživanje tržišta, novi Microsoft Flight Simulator za kojega se očekuje da će ove godine biti prodan u 2,7 milijuna primjeraka, mogao bi samo na američkom tržištu za sobom povući i prodaju dodatnog hardvera – kako računala tako i periferije – monitora, igraćih palica, pedala i sličnoga, u vrijednosti od 2,6 milijarde dolara.

Ovo predstavlja prosječnu vrijednost dogradnje i nadogradnje od 1.100 dolara po svakom od korisnika ako su vam se cijene od 60 do 120 eura/dolara po primjerku simulacije (ovisno o varijanti) učinile visokim.

Microsoft preporuča za vrhunske performanse SSD, GeForce RTX 2080 ili Radeon VII grafičke kartice, a kao procesore Ryzen 7 2700X ili Core i7 9800X. Samo ove temeljne nadogradnje koštaju svaka više od 1.100 dolara ako već nemate računalo u ovom ili jačem rangu, iako se zapravo očekuje da će oni koji se odluče na nadogradnju zapravo kupiti kompletno novo računalo, a ne samo komponente.