Najavljen Condor, multiplayer spin-off odličnog Controla

Remedy Entertainment je najavio svoj novi projekt Condor, mrežnu kooperativnu pucačinu temeljenu na svijetu proslavljenog Controla kojeg smo svojedobno poprilično nahvalili

Damir Radešić četvrtak, 1. srpnja 2021. u 06:00

Predstavljen prije dvije godine, Control nas je oduševio bizarnom igrivošću i inovacijama koje rijetko koja nova igra sadrži u tolikom broju, o čemu smo naširoko pisali ovdje. Uspjeh Controla koji je prodan u preko dva milijuna primjeraka, zarada od sedamdesetak milijuna dolara i preko dvadeset nagrada za "Igru godine" su očito bili dovoljni razlozi da Remedy Entertainment i izdavačka kuća 505 Games potpišu novi ugovor i najave Condor, multiplayer izdanak Controla.

Premda ova najava zvuči bombastično, nisu se baš isprsili s dodatnim informacijama o igri izuzev kako je riječ o kooperativnoj pucačini uz podršku do četiri igrača, da ima inicijalni budžet od 25 milijuna dolara, te da je Condor ustvari radni naziv koji je podložan promjenama. U najavi se također spominje novo poglavlje Controla koji očito postaje serijal s mnogo većim financijskim zaleđem od inicijalnog izdanja, no o tome ćemo više slušati nekom drugom prilikom.

Nešto više detalja, uključujući jednu od prvih skica koja nam je poslužila za naslovnu sliku, pružio je direktor franšize Control, Mikael Kasurinen, na njihovim službenim web stranicama, na kojima nakon zahvale za podršku u ovim teškim vremenima pandemije napominje kako je Remedy u proteklih 25 godina koliko postoje konstantno stjecao nova iskustva. Prisjetimo se samo Maxa Paynea, Alana Wakea, pa u konačnici i Controla i bit će svima jasno kako je ovo ekipa koja zna napraviti dobru igru - ali single player igru.

Toga su i sami svjesni, te iako nas Kasurinen pokušava uvjeriti kako su sigurni da su spremni uhvatiti se u koštac s dijeljenim iskustvom bez narušavanja svog izvornog koda, morat će promijeniti gledišta, tehnike i čitav mentalni sklop kako bi u tome uspjeli. Sve u svemu, ton njegovog obraćanja javnosti kao da daje naslutiti da se Condor, ili kako će se već u konačnici zvati njihov novi projekt, još uvijek nalazi u povojima i da je godinama daleko od finalne verzije, no vidjet ćemo što će iz svega na kraju ispasti.