Najavljen nastavak na akcijski RPG The Surge

Razvojni tim Deck13 će još jednom pokušati poboljšati formulu svojih akcijskih RPG-ova, a ovog puta neće raditi novi IP nego nastavak

Mateja Šop srijeda, 7. veljače 2018. u 21:39

Prva igra u žanru akcijskih RPG-ova na kojoj je razvojni tim Deck13 radio bila je Lords of the Fallen. Kada je taj akcijski RPG izašao krajem listopada 2014. godine mnogi su ga, kao i većinu drugih u današnje vrijeme, uspoređivali s Dark Soulsima, no dobio je lošije ocjene zbog bugova i problematične borbe.

Sljedeći je pokušaj ovog tima izašao sredinom prošle godine u obliku igre The Surge. Usporedbe s From Softwareovim igrama su se opet povukle, ali je Deck13 ovog puta napravio bolji posao i pripremo poseban borbeni sustav u kojem oružja i oklope otkidate s protivnika i stavljate na sebe. Igrači i kritičari bili su uglavnom zadovoljni, no opet je bilo nekih prigovora.

Ipak, izgleda da se igra prodala u dovoljno primjeraka i bila dovoljno uspješna budući da je izdavač Focus Home Interactive danas objavio kako je u izradi nastavak. Službena je najava stigla putem male konferencije koju je izdavač nazvao Le What's Next de Focus, na kojoj su prikazane i neke druge igre za koje je Focus Home zadužen.

Deck13 i Focus Home opet surađuju, a The Surge 2 je u izradi za PC i konzole te bi trebao izaći tijekom 2019. godine. Plan je zadržati ono što se igračima i kritičarima sviđalo - taktička borba, rezanje dijelova tijela i detaljne mogućnosti podešavanja lika - uz dodavanje novih stvar i proširivanje sustava koji već postoje.

Radnja nove igre se seli u razrušeni grad koji će biti veći od onog u originalu i imati "ambiciozniji dizajn levela", a uz to će Deck13 koristiti novi i poboljšani grafički engine. Sustav borbe će također biti bolji i igrači mogu očekivati puno više oružja, vještina, implantanata i dronova s kojima će moći naći sebi najbolje kombinacije za rješavanje neprijatelja i bosseva.

Zasad osim jedne slike nema drugih prikaza iz igre, bilo u statičnom ili video obliku, ali bi razvojni tim trebao članovima medija nešto više pokazati uskoro. Kada budemo znali nešto više, prenijet ćemo vam. Do tada možete pogledati kako je izgledao original.