Nije Half-Life 3, ali je Valve najavio Half-Life: Alyx, novu VR igru

Nova igra smještena u popularnom svijetu Half-Lifea je VR naslov koji će navodno biti rezerviran za Valve Index VR

Mateja Šop srijeda, 20. studenog 2019. u 14:12

Prošlo je punih 15 godina od izlaska Valveove kultne pucačine Half-Life 2 i 12 godina od izlaska druge epizode koja je završila na prilično napetoj noti. Igrači od tada čekaju da vlasnik najveće PC gaming platforme dovrši priču Gordona Freemana, ali od toga ništa. Jučer ujutro su počele kružiti glasine da se Valve sprema najaviti novu igru u tom svijetu koja će biti prikazana na ovogodišnjoj dodjeli nagrada The Game Awards, a da ljudi ne moraju spekulirati, malo iza ponoći su se službeno oglasili.

Vijesti je stigla putem društvenih mreža i glasine su bile točne - ime nove igre je Half-Life: Alyx i ona je namijenjena za Valveov novi VR uređaj koji je u prodaji od kraja lipnja ove godine. Kao što joj ime kaže, oni koji budu imali adekvatan hardver pratit će gospođicu koja je imala prilično važnu ulogu i koja je Gordonu Freemanu dosta pomogla u njegovim pokušajima spašavanja svijeta.

Iako nisu odmah bili spremni objaviti više detalja, poručili su nam da ćemo više saznati u četvrtak u 19 sati, dok su sam gameplay i konkretniji prikaz i dalje rezervirani za Geoff Keighleyjevu dodjelu nagrada koja se ove godine održava 13. prosinca. Što se datuma izlaska tiče, glasine su spomenule ožujak iduće godine, ali možemo se strpjeti do preksutra kada će izdavač s nama tu informaciju podijeliti.

Half-Life: Alyx sigurno nije igra koju većina igrača želi, ni koju će većina igrača moći odigrati, ako pretpostavimo da će vam trebati Valve Index VR koji trenutno na Steamu možete nabaviti za 799, odnosno za 1079 eura. Možemo se nadati da će najaviti i nešto drugo u svijetu Half-Lifea, već kada se i ovime bave, ali tome se nadamo već više od desetljeća, tako da nismo pretjerano optimistični.