Nintendo najavio Pokémon Sword i Pokémon Shield, stižu ove godine

Na kratkoj Direct prezentaciji koja je bila posvećena samo otkrivanju novog Pokémon RPG-a je japanski izdavač pokazao igračima što ih čeka

Mateja Šop srijeda, 27. veljače 2019. u 20:22

Već par dana znamo da je Nintendo naumio putem Direct prezentacije najaviti novi Pokémon RPG, a to su danas i napravili. Osma generacija ovih uglavnom dražesnih stvorenja u pripremi je za ovu godinu, a igre imena Pokémon Sword i Pokémon Shield stižu ekskluzivno za Switch.

Igrači će dobiti priliku istražiti novu zemlju imena Galar za koju je The Pokémon Company inspiraciju potražio u Velikoj Britaniji. Otkriveni su i starter Pokémoni imena Sobble, Scorbunny i Grookey, a evo kako izgledaju i koja svojstva imaju:

Osim novih Pokémona i područja kojeg ćete istraživati, dobili smo kratak prikaz aktivnosti kojima ćemo se baviti. U tipičnom stilu prijašnjih igara vaš lik kreće u borbu nakon što prošeće kroz malo višu travu, a možete očekivati puno vrludanja po raznolikim krajolicima, interakcije s brojnim likovima i borbe u stadionima.

Pokémon Sword & Shield bit će prve igre u tom serijalu koje stižu na Switch, a ljubitelji ovog serijala već dosta dugo čekaju da se to dogodi. Točnog datuma nema, ali Nintendo planira izdati igru krajem ove godine. Ispod teksta možete pogledati spomenutu prezentaciju, a sve što je zasad tim bio spreman podijeliti nalazi se na službenim stranicama.