Nova Mafia u razvoju, izvornu ovaj tjedan zgrabite besplatno

Povodom dvadesete obljetnice izlaska Mafije, autori su odlučili podijeliti besplatne primjerke izvornog izdanja, te spomenuli kako je novo poglavlje već u izradi, doduše, tek u povojima

Damir Radešić utorak, 30. kolovoza 2022. u 12:28

Na službenim stranicama serijala Mafia pojavio se intervju s developerima povodom dvadesete obljetnice izlaska prvog dijela koje je pušteno u prodaju 29. kolovoza 2002. godine. Koliko nas sjećanje pamti, usporedbe s tada aktualnim Grand Theft Autom III su bile neizbježne, obzirom da je igrivost vrlo slična, uz izmjenu vozačkih i pucačkih dijelova, a isto tako se živo sjećamo i da je Mafia pokupila brojne hvale zahvaljujući izvrsnoj priči.

Mafia nas je stavila u ulogu Tommyja Angela koji je vožnju taxija zamijenio kriminalnom karijerom unutar obitelji Salieri u izmišljenom gradu Lost Heaven tijekom tridesetih godina prošlog stoljeća.

Od tada je Mafia dobila još dva poglavlja, a prije dvije godine i remasterirana izdanja koja se povodom ove sretne obljetnice na Steamu trenutno nude uz veliki popust. Prema obećanju, originalnu Mafiju ćemo do 1. do 5. rujna imati priliku uvrstiti u kolekcije na Steamu bez naknade, a ukoliko vas zanimaju detalji o razvoju ove franšize, svakako bacite oko na ranije spomenuti intervju.

U istom Roman Hladík, Tomáš Hřebíček i Alex Cox opisuju s kakvim su se sve izazovima suočavali prilikom razvoja, koji su dijelovi remasteriranih izdanja bili ključni, a spomenuli su i kako je rad na novom poglavlju započeo, iako naglašavaju da je čitava stvar u povojima i godinama od finalnog izdanja.