Objavljeno nekoliko trailera i mnogo informacija za Mortal Kombat 11, igra je brutalna

Iako je borilački serijal Mortal Kombat poznat po obilju krvi i brutalnim finišerima, ovog puta je NetherRealm Studios podignuo letvicu malo više

Mateja Šop petak, 18. siječnja 2019. u 00:08

Za vrijeme dodjele nagrada The Game Awards su Warner Bros. i NetherRealm Studios trailerom (s pomalo upitnim glazbenim odabirom) najavili novu igru u serijalu Mortal Kombat. Jednostavno nazvan Mortal Kombat 11 igračima će pružiti ono na što su navikli uz malo veće količine krvi i brutalnosti postave likova.

Kada je igra bila najavljena rečeno nam je da 17. siječnja možemo pratiti prijenos uživo u kojem će nam podijeliti sve bitne informacije, a to se i dogodilo. U nešto više od sat i pol vremena je na prezentaciji objavljeno uglavnom sve što fanove ovog serijala zanima. Krenulo je s prvim prikazom gameplayja koji izgleda ovako:

Ono po čemu je serijal poznat jesu brutalni finišeri, odnosno Fatalities, za koje je razvojni tim rekao da su se posebno potrudili da budu još gori nego inače. Mislimo da su ostvarili cilj:

Iako sama priča nije nužno svima toliko važna, one koje zanima što se događa i zašto se likovi tako lijepo časte premlaćivanjima koja završavaju na takve načine mogu to saznati u sljedećem traileru:

Razvojni tim još nije objavio kompletan popis likova s kojima ćete moći igrati, ali se spominje sedam novih, uz poznata lica kao što su Raiden, Scorpion, Sonya Blade, Sub-Zero i Baraka. Također, predstavljen je novi lik imena Geras koji izgleda ovako:

Također, pričalo se o novim mehanikama, kao i opcijama podešavanja likova koje je NetherRealm preuzeo iz Injusticea 2. Tvorac Ed Boon rekao je kako ćete moći stvarati, modificirati i sakupljati različite verzije svakog lika. To uključuje odjeću, opremu, vještine, pa čak i ponašanje umjetne inteligencije.

Mortal Kombat 11 je u izradi iza PC, PlayStation 4 i Xbox One, a moći ćete ga zaigrati 21. travnja. Prije toga će se održati multiplayer beta test koji će započeti 28. ožujka. Svi koji žele mogu već sada kupiti igru koja je dostupna u dvije verzije: osnovna se prodaje po cijeni od 60 eura i Premium Edition koja će vas olakšati za 90 eura i uključuje Kombat Pack (6 DLC likova, tjedan dana raniji pristup kad postanu dostupni, 7 Skinova i 7 setova opreme). Svi koji odrade predbilježbe moći će zaigrati kao Shao Kahn, a kako će ga ostali otključati nije spomenuto. Ako ste zainteresirani, možete posjetiti službene stranice za sve ostale informacije o igri.