Otkrijte čari Dubrovnika putem mobilne igre My Dubrovnik

Rezultat ljubavi prema gradu i domaće pameti nosi naziv My Dubrovnik, te nam nudi mogućnost posjete jednom od najljepših gradova svijeta iz udobnosti vlastitog doma

Damir Radešić utorak, 23. ožujka 2021. u 14:42

Dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević je svoju ljubav prema Durovniku odlučila iskazati na zanimljiv način. Iako njena struka nema veze s programiranjem, okupila je ekipu developera i zajedno s njima jučer objavila igru My Dubrovnik, gradonačelničku simulaciju koja ujedno nudi priliku da prošećemo ovim prekrasnim starim gradom na interaktivan način.

Kroz ovaj projekt upoznat ćemo se s bogatom poviješću Dubrovnika, sresti povijesne osobe koje su u njemu obitavale i saznati više o životu i radu znanstvenika Ruđera Boškovića i Marina Getaldića, ili primjerice dobrotvora Miha Pracata čiji se kip ukazao i u seriji Igra Prijestolja. Google zna sve!

Kako stoji u priopćenju, Dubrovnik zbog svoje arhitekture svakako idealan za ovakav koncept mobilnih igara, no premda je temeljena na njegovoj povijesti i arhitekturi, problemi s kojima se tijekom igranja susrećemo su suvremeni, te je uvijek potrebno balansirati između želja turista koji masovno hrle, ali i građana kojima često tolika popularnost nije po volji.

Uz otvaranje novih kafića, restorana i hotela, napredak donosi otključavanje novih područja i povijesnih lokacija, kao i organizaciju posebnih događaja koji će privlačiti posjetitelje, no kvaliteta života lokalnog stanovništva nam ipak uvijek treba biti u prvom planu.
 

Dakako, Dubrovnik je kao takav vjerno preslikan, pa će se nakon virtualnih šetnji, svatko tko ga fizički posjeti u njemu s lakoćom snaći. Ukoliko vas je ova priča zainteresirala, My Dubrovnik možete preuzeti za iOS i Android na navedenim linkovima.