Otvorena beta Battlefielda 2042 idući vikend, cheateri odmah dobivaju trajni ban

Electronic Arts je objavio kako će se već u otvorenoj beti za red i mir na serverima brinuti Easy-Anti Cheat koji će automatski zaključavati račune igrača uhvaćenih u varanju

Damir Radešić petak, 1. listopada 2021. u 13:45

Fijasko s otvorenom betom Call of Duty: Vanguarda je kod Electronic Artsa potaknuo potrebu da kažu riječ-dvije o otvorenoj beti Battlefielda 2042. Kako je već ranije zacrtano, otvorena beta će se odvijati od 6. do 9. listopada kada će igru moći isprobati igrači na svim platformama, a kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju, za pošteno igranje će biti zadužen Easy-Anti Cheat. Prema priopćenju, spomenuti softver je odabran jer se već ranije dokazao kao pouzdan u igrama kao što su Apex Legends i Star Wars: Squadrons, a osim što uspješno otkriva i uklanja varalice, navodno je i efikasan u osiguranju privatnosti i sigurnosti igrača.

Obzirom na cross-play funkcionalnost koja dolazi s Battlefieldom 2042, svaki otkriveni cheater će automatski biti izbačen iz partije i dobit će trajni ban na svim platformama, a EA se prijeti da ukoliko bude potrebno i uoče se prekršitelji koji su uspješno zaobišli EAC, uvijek imaju mogućnost primijeniti zabrane prema IP adresama i hardveru.

Nadodaju kako prema varalicama imaju nultu stopu tolerancije, te da iste neće upozoravati i privremeno suspendirati, već će im računi biti zaključani zauvijek. Borba protiv cheatera ne prestaje uvrštavanjem EAC-a obzirom da se svakodnevno pojavljuju novi hackovi i programi koji će pokušati probiti barijeru, no developeri kažu da će usko surađivati s autorima i nakon izlaska kako bi osigurali da Battlefield 2042 bude pošten i svima zabavan.

Što se tiče same otvorene bete, iako se svugdje navodi kako traje od 6. do 9. listopada, postoji kvaka koja kaže da je 6. i 7. rezerviran za early access, odnosno igrače koji su rezervirali svoj primjerak ili su članovi EA Playa, dok će se svima ostalima omogućiti igranje preostala dva dana. Glede samog sadržaja, na raspolaganju će nam biti mapa Orbital s Conquest načinom igranja, kao i četiri od ukupno deset operativaca koliko će ih biti u finalnom izdanju.

Igrači na konzolama s hardverskim zahtjevima nemaju problema, no za vlasnike PC-a se kao minimum navode procesori Intel i5 6600K ili AMD Ryzen 5 3600, 8 gigabajta memorije i grafičke kartice Nvidia GeForce GTX 1050 Ti, odnosno AMD Radeon RX 560. Preporuka je pak Intel Core i7 4790 ili AMD Ryzen 7 2700X, 16 gigabajta RAM-a i Nvidia GeForce RTX 3060 ili AMD Radeon RX 6600 XT, te dakako SSD na kojem će Battlefield 2042 zauzeti otprilike sto gigabajta prostora.