Call of Duty: Vanguard stiže u studenom, a hakeri već prodaju cheatove

Nedavna beta Call of Duty: Vanguarda pokazala je svu ranjivost i slabu zaštitu protiv varanja kojem, usprkos najboljim namjerama, developeri još uvijek ne mogu stati na kraj

Damir Radešić četvrtak, 23. rujna 2021. u 17:14

Otvorena beta Call of Duty: Vanguarda nam je trebala dočarati sve draži koje ovaj nadolazeći FPS pruža u multiplayeru, no ispada da jedino što smo uspjeli doznati jest činjenica da će ga pratiti isti zao glas kao i CoD: Warzone, barem što se tiče varanja. Varanje je u Warzoneu postala takva pošast da su mnogobrojni igrači i streameri jednostavno odustali od igranja i prebacili se na neke druge igre. Premda autori svako malo ponosno objave kako su ugasili desetke tisuća korisničkih računa, varalice jednostavno otvore nove i nastave svoju prljavu rabotu čime uništavaju zadovoljstvo igračima koji igraju pošteno, ali i nanose veliku štetu samoj igri. Najavom Call of Duty: Vanguarda, obećan nam je i novi sustav koji bi napokon trebao stati na kraj varanju, no kao što smo mogli vidjeti u otvorenoj beti, trenutno još uvijek ništa od toga.

Kako prenosi portal Charlie Intel, hakeri su postali još bezobrazniji, pa osim wallhackova, auto aima i kojekakvih drugih stvari, u otvorenoj beti su mogli trenutno okončati partije. Svoje iskustvo s varalicama je na Twitteru prenio streamer EasyStomps koji je imao nesreću naći se u partiji s cheaterom naoružanim wallhackom, a ga je prozvao zbog varanja isti mu je rekao: "Man you guys are terrible at this game, holy s**t, uh oh, alright, ending the game, oops, whoops". I partija je završila.

Problem je navodno u dijelu enginea koji se vrlo malo mijenjao tijekom godina i hakeri sve lakše i brže stvaraju cheatove za nova izdanja ovog serijala. Kako je za Waypoint izjavio anonimni izvor povezan s industrijom igara, otvorena beta je za autore cheatova bila odlična reklama jer su praktički od samog starta mogli uzimate slike zaslona i snimati video zapise o učinkovitosti svojih proizvoda, te na taj način vabiti igrače da ih od njih kupe. Dapače, reklamiraju ih kao doživotne, no to ne znači da će nakon izlaska Vanguarda uistinu i raditi.

Naime, iako je u beti još uvijek bio aktivan stari sustav zaštite, nadamo se da će Activision, koji se na nove metode varanja nije oglasio, održati obećanje i paralelno s igrom objaviti novi sustav zaštite koji će biti primijenjen i na Warzone obzirom da će sadržaji iz novog poglavlja biti integrirani u ovaj besplatni battle royale. Kako smo pisali, Call of Duty: Vanguard je zakazan za 5.studeni kada će masa igrača odlučiti hoće li ga igrati ili pričekati dok se problemi s varalicama ne riješe.Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi