Igre

Pokrenuta proljetna rasprodaja na Steamu, Steam Deck prvi put na popustu

Damir Radešić petak, 17. ožujka 2023. u 14:37

Uz stotine igara na popustu, Valve je po prvi put odlučio privremeno sniziti cijenu Steam Decka, a dijeli i Tiny Tina's Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-shot Adventure

Dok smo proteklih godina u ovo doba na Steamu pretraživali igre na popustu zahvaljujući Steam Lunar New Year Saleu, ova rasprodaja je odlukom Valvea preimenovana u Steam Spring Sale. Ovakav potez nimalo ne čudi obzirom da već odavno postoje ljetne, jesenske i zimske rasprodaje, te je s ovim nazivom stavljen naglasak na ovećoj akciji koja je ravnopravna ranije spomenutima.

Dakako, na popustu su stotine igara koje je moguće nabaviti uz velike popuste, pa je tako odlično prihvaćeni Satisfactory snižen na 17,99 eura, odnosno za 40 posto, dok je primjerice Ubisoftov prošlogodišnji Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint dobio poseban tretman u vidu 80 posto niže cijene, odnosno košta samo 11,99 eura.

Steam Spring Sale traje do 23. ožujka, što nije mnogo vremena, a ovogodišnji ćemo pamtiti i po činjenici da se po prvi puta uz popust nudi i Valveov Steam Deck, prijenosna igračka koja je oduševila svakog tko ju je dohvatio u ruke. Kako već znamo, spomenuta omogućava igranje u pokretu, uz napomenu kako su neki potpuno funkcionalni netom po instalaciji, neke treba dodatno ugoditi, a treći još uvijek čekaju intervenciju developera, no uz svaku igru na Steamu postoji jasna izjava o kompatibilnosti s ovim minijaturnim PC-jem.

Steam Deck se nudi u tri varijante i sve tri su dobile 10 posto popusta, pa je za najslabiji model s 64 gigabajta potrebno izdvojiti 377,10 umjesto 419 eura, srednji od 256 gigabajta trenutno košta 494,19 umjesto 549 eura, dok najjači, onaj s 512 gigabajta NVMe SSD-om, ima trenutnu cijenu od 611,10 naspram uobičajenih 679 eura.

Ovom akcijom Valve proslavlja prvih godinu dana ovog malog zadovoljstva, a u tih godinu dana je dobio nevjerojatnu podršku i da stvar bude bolja, riješen je problem s opskrbom, pa ćete u slučaju kupnje na svoj primjerak čekati tjedan, do maksimalno dva. Spomenut ćemo i da narudžbom iz Europe, dakle i iz Hrvatske, ne postoje nikakvi dodatni troškovi obzirom da vaš Steam Deck kreće iz europskih skladišta.

Da ovu pozitivnu priču završimo u istom tonu, ukoliko ste zainteresirani, na Steamu možete besplatno prisvojiti Tiny Tina's Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-shot Adventure, samostalnu ekspanziju serijala Borderlands. Nakon izlaska spomenuta je bila toliko popularna da su je autori odlučili pretvoriti u punokrvnu igru što je rezultiralo prošlogodišnjim izdanjem Tiny Tina's Wonderlands, trenutno dostupnim upola cijene, a prema posljednjim informacijama, izgledno je da će 2K od njega napraviti i potpuno novi serijal.