PUBG uoči četvrte sezone dobio novi trailer, nova zakrpa dostupna na testnim serverima

Idućeg tjedna započinje nova sezona za popularnu battle royale igru, a razvojni tim odlučio je uljepšati originalnu mapu i poraditi na priči

Mateja Šop srijeda, 17. srpnja 2019. u 21:24

Battle royale igre nisu baš poznate po svojim pričama, pa je PUBG Corporation odlučio malo poraditi na tome. Uskoro će igrači moći uskočiti u novu sezonu tog popularnog multiplayer napucavanja, a za kako bi pripremili fanove na ono što ih čeka razvojni tim je sklepao trailer koji se bavi poviješću otoka Erangel, koji je bio prva mapa na koju su igrači skakali iz aviona i pokušavali zaraditi svoje pečeno pile.

Prema onome što se nalazi u videu od dvije minute, kada su otok napale vojne sile jedina osoba koja je preživjela bio je dječak u ranoj tinejdžerskoj dobi. Nakon invazije otok se dugo oporavljao, a dječak koji je sada dosta starija osoba zaključio je da bi bilo lijepo dokazati svima da su sposobni preživjeti svašta ako se dovoljno potrude organiziranjem makljaža na otoku koji ga je očigledno istraumatizirao.

S ovom najavom razvojni tim igrače sprema na velike promjene, od kojih je prva redizajn spomenute mape. Erangel će osim grafičkih poboljšanja dobiti neke novosti, pa će svi oni koji su brojne sate proveli na toj mapi moći vidjeti što je tim sakrio i koja je iznenađenja pripremio. U popisu promjena na službenim stranicama, koji je prilično impresivne dužine, također stoji da će od ove nadogradnje one stizati u sklopu novih sezona, te da će uključivati nove sadržaje, skinove, poboljšanja gameplayja i Survivor Pass. Već kad smo kod Survivor Passa, novi se krije iza imena Aftermath i obuhvaća više od 100 nagrada koje će igrači moći skupiti rješavanjem raznih misija i leveliranjem Passa. Uz kozmetičke dodatke koji obuhvaćaju novu i staru verziju mape Erangel, tim je pripremio novi kooperativni mod za rješavanje misija, pa možete otključavati nagrade surađujući s drugim igračima.

Nova nadogradnja, punog naziva PC Update 4.1, trenutno je dostupna putem PUBG Test Servera, pa svi zainteresirani od danas mogu vidjeti novosti i pomoći timu s povratnim informacijama oko dorađivanja i podešavanja promjena prije nego što izađu u konačnoj verziji idućeg tjedna. Oni koji vole čekati da sve bude završeno moći će preuzeti novu nadogradnju iduće srijede, 24. srpnja. Aftermath Survivor Pass bit će aktualan 12 tjedana i četvrta sezona privest će se kraju 15. listopada. Novi sadržaji zasad su u pripremi samo za PC, dok će PlayStation 4 i Xbox One igrači morati pričekati do kraja ljeta. Sve ostale informacije o PUBG-ju potražite ovdje.