Red Dead Redemption 2 stigao na PC

Svi PC igrači koji su najprije nestrpljivo čekali najavu porta za računala i zatim posljednjih mjesec dana čekali da igra izađe, konačno su ovaj akcijski vestern danas i dočekali

Mateja Šop utorak, 5. studenog 2019. u 23:06

Mjesec dana nakon što je Rockstar službeno potvrdio da PC verzija Red Dead Redemptiona 2 stiže, svi zainteresirani igrači mogu postati virtualni kauboji i vidjeti u čemu su to proteklih godinu dana konzolaši uživali. Najnovija igra ovog cijenjenog razvojnog tima pokupila je prilično velik broj nagrada, iako joj je na nekim dodjelama God of War oduzeo titulu najbolje igre 2018. godine.

Za one koji ne znaju, priča prati Arthura Morgana i bandu van der Linde na Divljem zapadu koji umire i u kojem se način života počinje mijenjati. Osim prilično dugačke kampanje koja se sastoji od brojnih i raznolikih misija, Rockstarove igre su uvijek prepune sporednih stvari u kojima možete uživati, tako da vas čeka ogroman sandbox svijet u kojem možete raditi svašta.

PC verzija ima brojna poboljšanja, a ona najočitija odnose se na izgled igre. Sistemski zahtjevi koje je tim objavio nisu bili prestrašni, ali je zato Nvidia objavila svoje preporuke koje se baš ne slažu s time. Usput, ako koristite njihove kartice, izašao je i novi driver.

Kako bilo, igrači mogu sami provjeriti koliko im igra dobro radi ako su kupili Red Dead Redemption 2 za igranje putem Rockstarovog launchera ili u Epic Games Storeu, dok će Steam verzija izaći u prosincu. Ako se želite više informirati o igri prije nego što je kupite, svi detalji nalaze se ovdje, dok se na ovim stranicama kriju sve informacije o tome što je novo u PC verziji. Komentare igrača možete pratiti na ovom ili ovom Redditu, budući da ni Rockstar ni Epic nemaju svoje forume. Svima kojima treba još jedan podsjetnik, najnoviji trailer nalazi se ispod teksta (zaobiđite ako vas brinu spojleri).